AutóAddikt Újdonságok Megjelentek az új, X-szériához tartozó BMW M Performance alkatrészek

Megjelentek az új, X-szériához tartozó BMW M Performance alkatrészek

A megjelenés egyediségét és a teljesítmény intenzitását fokozó opciók a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 modellek portfólióját színesítik tovább.

Magabiztos kiállásával, rendhagyó teljesítményével és meghatározó stílusával a BMW X6 harmadik nemzedéke (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,1 – 10,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 172 – 243 gramm / km)* idén novemberben új mércét állít a Sports Activity Coupé (SAC) szegmensben. Néhány hónappal később, 2020 tavaszán a BMW X5 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 12,8 – 13,0 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 291 – 296 gramm / km)* és a BMW X6 M (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 12,5 – 12,7 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 284 – 289 gramm / km)* nagyteljesítményű párosának új generációja is megérkezik az utakra, motorháztetejük alatt egy 441 kW / 600 lóerő (a Competition kivitelek esetében 460 kW / 625 lóerő) maximális teljesítményre képes, BMW M TwinPower Turbo technológiával dolgozó V8-as benzinmotorral. Az egyedi megjelenés és a lélegzetelállító menetteljesítmény fokozásáról mindhárom újdonság esetében vadonatúj BMW M Performance alkatrészek gondoskodnak. Az opcionális extrafelszereltség részeként megrendelhető tételeket a BMW X7 (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,5 – 11,1 liter / 100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 171 – 252 gramm / km)* is megkapja.

A kiváló minőségű, prémium kategóriás alkatrészeket kivétel nélkül a nagyteljesítményű sportautókat építő BMW M GmbH tervezőmérnökei fejlesztették ki, a világ legkeményebb versenypályáin felhalmozott szaktudás kiaknázásával. A termékek – amelyekkel a bajor prémiumgyártó ügyfelei nem csupán sportosabbá tehetik négykerekűjük megjelenését, de széles körben személyre is szabhatják azt – minden tekintetben illeszkednek a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 típus-specifikációihoz, így nem csupán a négy luxusterepjáró kiállását, de a könnyűszerkezetes járműépítés súlycsökkentő intézkedéseit és a modellek aerodinamikai adottságait is tovább javítják.

Karosszéria: szénszálból készült alkatrészek az egyedi megjelenés és a még jobb aerodinamikai tulajdonságok érdekében

A BMW X5 M, a BMW X6 és a BMW X6 M sportos karakterét számos szénszálból készült BMW M Performance alkatrésszel fokozhatják tovább a bajor prémiumgyártó ügyfelei. A kézzel készült termékek többrétegű mélységét fényesen lakkozott felület emeli ki, amely úgy óvja az alkatrészt, hogy közben láthatóan hagyja a szénszál egyedi méhsejt mintázatát. A szénszálból készült BMW M Performance hűtőrács, küszöbléc és diffúzor (amely a BMW M Performance alkatrészek piaci premierjét követő hónapokban válik elérhetővé) hármasa vérbeli versenyautó-karaktert kölcsönöz a modelleknek. A BMW M Performance sport kipufogórendszer magasfényű feketére fényezett végződéseit körbeölelő diffúzor által szabályozott légörvényt a BMW X5 M esetében magasfényű feketére fényezett BMW M Performance tetőszárny és légterelő lapok optimalizálják. Utóbbi alkatrészek ráadásul a négykerekű iránystabilitására és egyenesfutási képességére is jótékony hatással vannak.

A fekete karosszériamatricákat tartogató BMW M Performance Frozen Black Wrapping csomag az új BMW X6 sportos kisugárzását fokozza. A matt fekete és szürke színben megálmodott, „M Performance” feliratú dekormatrica a felsőkategóriás terepkupé oldalán húzódik végig, hatékonyan hangsúlyozva ki a karosszéria lendületes vonalvezetését. Az új BMW X6 frontrészének magasfényű feketére fényezett betétjei és a BMW X7 hátulját díszítő, magasfényű feketével kiírt típusjelzés ugyancsak a két modell sportosságát nyomatékosítja. A BMW X modellcsalád legnagyobb tagjának exkluzivitását szénszálból készült BMW M Performance külső visszapillantó-házak fokozzák tovább.

Sport fékrendszer és sport keréktárcsák a még következetesebb irányíthatóság érdekében

A bajor prémiummárka a BMW X5 M és a BMW X6 M duójához az alapfelszereltség részeként kínálja a BMW M Performance sport fékrendszert, amely az opcionális extrafelszereltség részeként a BMW X6 számára is elérhetővé válik. Nagyobb méretű, belső szellőzésű, lyuggatott és könnyűszerkezetes féktárcsáival a sport fékrendszer gyorsabb fékreakciót és még a legextrémebb vezetési szituációkban is kiegyensúlyozottabb fékerő-adagolhatóságot garantál, miközben messzemenőkig strapabíróbb, mint a hagyományos technológiák. A vörösre fényezett féknyergek leginkább nyitott küllődizájnú keréktárcsák esetében érvényesülnek, utóbbiak pedig a BMW X5 M, a BMW X6, a BMW X6 M és a BMW X7 számára egyaránt elérhetőek – téli garnitúra esetén maximum 21”, nyári garnitúra esetén pedig maximum 22” méretben.

A csillagküllő-dizájnú, 749 M kódjelű, 22” méretű BMW M Performance könnyűfém keréktárcsa a BMW X6 alá felcsiszolt Jet Black árnyalatban és matt fekete színben is megrendelhető, rendhagyó küllődizájnnal és sportos teljesítménnyel fűszerezve meg a felnik könnyűszerkezetes kialakítását. A speciális gyártási folyamatnak köszönhetően ezek a keréktárcsák hozzávetőlegesen egy kilogrammal kevesebbet nyomnak a mérlegen, mint hagyományos, öntvényből készült társaik, az alacsonyabb saját tömeg pedig a BMW X6 kormányozhatóságára és menetdinamikai adottságára is jótékony hatást gyakorol. A BMW X7 alá megrendelhető súlyoptimalizált, 22” méretű, Y-küllődizájnú, 785 M kódjelű BMW M Performance kovácsolt keréktárcsák egyszerre matt és csiszolt Jet Black árnyalatban ragyognak, kéttónusú fényezésük pedig még inkább előtérbe helyezi a legnagyobb tekintélyű BMW X modell luxus karakterét. A BMW X5 M, a BMW X5 M Competition, a BMW X6 M és a BMW X6 M Competition opcionális extrafelszereltségei közé felkerülő, 809 M kódjelű, duplaküllő-dizájnú BMW M Performance könnyűfém keréktárcsákon elöl 295/35 ZR21 107Y XL, míg hátul 315/30 ZR22 107Y XL méretű gumiabroncsok feszülnek, a matt Jet Black árnyalatú felniket pedig a hamisítatlan motorsport-hangulat érdekében a BMW M divízió trikolor színei díszítik.

Csúcsteljesítmény a luxus színvonalú utastérben is

A BMW X5 M, a BMW X6 M és a két Competition modell eredendően sportos karakterét a BMW M Performance alkatrészek az utastérben is képesek tovább fokozni. A BMW M Performance sportkormány még a legdinamikusabb vezetési szituációkban is tökéletes fogást garantál: a tervezők mindkét oldalt extrém magas, Alcantara-borítású markolatrészt és nagyméretű hüvelykujj-kiképzést alkottak, amely még a legnagyobb sebesség esetén is javítja a fogás stabilitását és segíti a precíz kormányzást. Az alapesetben vörös 12-órás jelzéssel és kézzel varrt, ezüstszürke keresztöltésekkel ellátott BMW M Performance sportkormányt a bajor prémiumgyártó ügyfelei teljes Alcantara-borítással és „M Performance” feliratú, szénszálból készült kormánybetéttel is megrendelhetik. És mint ilyen, a kormány mögé szénszálból készült BMW M Performance váltófülek is választhatók, az alapesetben krómozott felületű elemek helyett. A lábtérben „M Performance” feliratú BMW M Performance szőnyegek fokozhatják a sportosságot, a BMW M divízió trikolor árnyalatával és kontraszt-árnyalatú, bőrhatású szegélyezéssel. A BMW X6 és a BMW X7 számára ráadásul a BMW X5 M és a BMW X6 M alapfelszereltségébe tartozó, motorsport-ihlette pedálsor is megrendelhető az opcionális extrafelszereltség részeként, rozsdamentes acélból készült lábtámasszal, illetve fék- és gázpedállal.

Intenzív BMW M Performance élmény már álló helyzetben is

A BMW M Performance alkatrészekkel felszerelt BMW X modellek már álló helyzetben is a zárt versenypályák vérpezsdítő hangulatát sugallják. Az első ajtókba épített LED-technológiás BMW M Performance kivetítők például az ajtók kinyitásakor a BMW M divízió logóját és BMW M Performance motívumokat vetítenek az autó melletti aszfaltrészre. A prémium minőségű Alcantara-borítással és szénszálból készült betéttel ellátott BMW M Performance kulcstartó eközben valósággal életre kelti a BMW M Performance életérzést. A kulcstartóba egy BMW M Light Blue árnyalatú, hatszögletű csavar rögzíti a sportterepjárók kulcsát, amelyet a csúcsminőségű burkolat így mindenféle karcolástól és sérüléstől óv. A prémium minőségű, rendkívül ellenálló műanyagból készült BMW M Performance kerékzsákokat ugyancsak praktikus kiegészítőként ajánlja ügyfeleinek a gyártó, a 22” méretig elérhető kerékzsákok ugyanis a felnik szállításában is tárolásában is segítséget nyújtanak: megóvják a keréktárcsákat a különféle szennyeződésektől, megerősített fogantyúik pedig jelentősen megkönnyítik a kerekek kézbe vételét. A zsákjelöléseknek köszönhetően mindegyik kerék könnyedén beazonosítható marad, a látványos BMW M Performance dizájn pedig a motorsport élvonalának hangulatát csempészi a garázsba.