AutóAddikt Exkluzív DeAgostini Volkswagen T1 Samba 1:8 építás projekt DeAgostini Volkswagen T1 Samba 1:8 építés – 2. lapszám: bal első kerék...

DeAgostini Volkswagen T1 Samba 1:8 építés – 2. lapszám: bal első kerék összeszerelése

Izgatottan vártuk máris a Volkswagen T1 Samba 1:8 DeAgostini modell második lapját, amelyben a bal első kerék alkatrészeit találtuk meg.

Bár szimplának tűnt a folyamat, egyáltalán nem volt az: a bal első kerék felnije egyben érkezett, s a feladat az volt, hogy a gumiabroncsba illesszük be azt. Mivel az abroncs a szó szoros értelmében kőkemény gumiból készült, ezért esély sem volt arra, hogy alapállapotában beillesszük a felnit, így a guide-ban leírtak szerint melegíteni kellett a gumiabroncsot, hogy megpuhuljon, képlékenyebb legyen.

Forró vízbe áztatást, vagy hajszárítót ajánlott a DeAgostini, mi az utóbbit választottuk: többszöri melegítés után nagyon nehezen bár, de sikerült bepattintani a felnit a helyére, a melegített abroncs pedig szépen visszanyerte eredeti formáját; rásimult a keréktárcsára.

Utána a féltengelyt, valamint a fékdobot helyeztük be, rögzítettük egy csavarral, majd a krómozott dísztárcsát is a helyére szereltük.

Rendeld meg ezt a fantasztikus kiadványt  a kiadó weboldaláról a link segítségével, használd a VWBulliHU promóciós kódot és élvezd az előfizetéssel járó előnyöket!