AutóAddikt Exkluzív DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés projekt DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 3. lapszám: bal első kerék+gumiabroncs, kormánykerék,...

DeAgostini Wartburg 353 1:8 építés – 3. lapszám: bal első kerék+gumiabroncs, kormánykerék, kormányrúd

Folytatjuk a DeAgostini Wartburg 353 1:8 méretarányú modelljének építését. Megérkezett a harmadik és negyedik lapszám egyben, neki is fogtunk a harmadik metódusnak.

Mint ahogyan a címből is kiderül, a 3. lapszám a modell újabb fontos részeit tartalmazza.Szépen lassan haladunk, a kerékkel (bal első) kezdtük.

Már eddig is látszott, hogy mennyire élethű (lesz) a Wartburg, most ismét tanúbizonyságot tett a DeAgostini, mennyire értik a dolgukat – és még hol a vége? A mellékelt abroncs kemény, jól bírja majd a tekintélyes modell súlyát, majd’ tömörgumi-hatású. A mintázat is autentikus teljesen, meg a szélesség is helyt áll remekül.

Az első feladat az volt, hogy a keréktárcsát illesszük az abroncsba. Ez kábé LEGO-nehézség a Technic-vonalon, belepattant elsőre. A kerékcsavarokat /4 darab) beleillesztettük a tárcsába, majd az egészet megfordítva jöhetett a felni hátsó peremes része. Ezt négy csavarral fogattuk fel a front-oldalhoz. A végén az egész tárcsát belegyengettük az abroncsba, majd utánahúztuk a csavarokat még egy ízben.

Mindezek után következhetett a kormánykerék és a kormányrúd együttese. Itt sem volt annyira bonyolult a feladat: a kormányrudat belenyomtuk a kormánykerék foglalatába, majd középen egy apró csavarral fogattuk össze a két alkatrészt. Itt viszont nem volt annyira szimpla a feladat, mivel kimondottan erősen rá kellett húzni a csavart a két felületre ahhoz, hogy a kormánykerék ne billegjen a rúdon. Miután ezzel megvoltunk, a duda nyomógombja következett, amelyet hátulról kellett rögzíteni két csavarral.

Talán a leginkább macerás rész ezután jött, amikor a homlokfal felső részére két fényszóró-szabályozó csavart kellett bepattintani. Ezek annyira aprók voltak, hogy neki kellett futni több ízben a siker érdekében, ajánlatos itt a korábban mellékelt csipeszt használni.

Rendeld meg ezt a fantasztikus kiadványt  a kiadó weboldaláról a link segítségével, használd a WARTBURGAUTOADDIKT promóciós kódot és élvezd az előfizetéssel járó előnyöket!