AutóAddikt Hírek Éledezik a magyarok autóvásárlási kedve

Éledezik a magyarok autóvásárlási kedve

Határozottan fellendülőben a hazai autópiac: a magyarok – már nem csak a cégek, hanem a lakosság is – többet költenek autóvásárlásra.

autovasarlas_autopiac

A piacon meghatározó CIB Lízing kedvező környezetben indította el kalkulátorát. A ciblizingkalkulator.hu oldalon minden érdeklődő megnézheti a finanszírozás feltételeit: hogyan valósulhat meg a valóságban az, amit a kockás papíron már kiszámolt és megálmodott. A CIB kedvezményekkel – 50%-os önerővel és 60 hónapos futamidővel – akár már 7,1%-os ügyleti kamattal is finanszírozható az autóvásárlás, lakossági ügyfelek esetében, ha pénzügyi lízing konstrukciót választunk. A kalkulátor tehát tovább segítheti az eladások fellendülését. A CIB speciális kamatkedvezmény-rendszert is alkalmaz, amely komoly hozzáadott érték a hazai lízingpiacon.

A CIB új lízing-kalkulátora például szemlélteti, hogy egy hatmillió forint értékű autót akár már 7,1%-os ügyleti kamatra is finanszírozhat egy lakossági ügyfél zárt végű pénzügyi lízing esetében, változó kamatozású konstrukcióban. A Forint Fix lízingkonstrukció pedig kiszámíthatóságot jelent, tekintettel arra, hogy a lízingdíjak változásával a teljes futamidő alatt nem kell számolni. Vállalatok számára pedig a nyílt végű pénzügyi lízing és Euró alapú finanszírozás alapvető pénzügyi paraméterei is kiszámolhatóak a kalkulátor segítségével. A CIB kedvezmények (a kedvezmények feltétele és mértéke a ciblizingkalkulator.hu oldalon tekinthető meg) és a jól használható kalkulátor tovább növelheti a vásárlási kedvet az eleve optimistább piacon. A 2007-ben még 176 ezer darabos újautó-eladások – melyek 2010-ben, 43 ezer darabon érték el a mélypontot – ugyan még tavaly is csak 67 ezer darabra kapaszkodtak vissza, ám már ez is 20 százalékos növekedés az előző évhez képest. Idén pedig a CIB Lízing várakozásai alapján a piac tovább nőhet, amit a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének prognózisa is megerősít. Ráadásul a válság idején gyakorlatilag a vállalatokra redukálódott vásárlói kör is bővül: a lakosság is növekvő arányban veszi ki a részét az autóvásárlásokból. A CIB Lízing által nyújtott személy-és kishaszon gépjárműre vonatkozó pénzügyi lízing finanszírozást minden második esetben magánszemély veszi igénybe.

Az eladások növekedésében tehát a devizahitelek kifutásával az egyre kedvezőbb lízingkonstrukciók is nagy szerepet játszanak. A lízing az új mellett a használt autók forgalmát is erősíti: a CIB esetében a vásárlások fele új, fele használt jármű jelenleg.

Az eddig tapasztalatok kedvezőek, népszerűek a kedvezmények és jól működik az átlátható kalkulátor.” ­– mondta Pituk Attila, a CIB Lízing lakossági terület vezetője, és kiemelte: „Pénzügyi lízingfinanszírozást nyújtunk, partnereink kedvező önerővel köthetnek szerződést, és akár pár nap alatt hozzá juthatnak a vágyott autóhoz. A szolgáltatás azért is igen kényelmes ügyfeleink részére, mert miután a kalkulátorral számoltak és jelezték igényüket, egy dedikált CIB szakértő csapat segítségét élvezhetik az ajánlatadástól a gépkocsi átvételéig.”

 

 

 

Forrás: Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete