AutóAddikt Magazin Érzékszervekre hat a Lexus

Érzékszervekre hat a Lexus

A Lexus idén tizedik éve vesz részt a világ legnagyobb formatervezési rendezvényén, a Salone del Mobile di Milano (Milánói dizájnhét) kiállításon.

lexus_rx_2015

Az egyedi installációkat színre vivő, világhírű formatervezőkkel együttműködve a Lexus azt kívánja megmutatni, miben látja egy valódi luxusmárka lényegét, és hogy ilyen minőségében hogyan értelmezi saját egyedülálló módján a dizájn fogalmát.

Az idei kiállítás, amely a „LEXUS – AZ ÉRZÉKSZERVEK UTAZÁSA” címet kapta, három zónán vezeti át a látogatót. A francia Philippe Nigro által tervezett zónák mindegyike más és más módon stimulálja az öt érzékszervet.

Az érzések, az észlelés az élet alapvető eleme: érzékszerveink teszik lehetővé számunkra, hogy felfogjuk a minket körülvevő világot. A szándékosan tágan hagyott, a látást, hallást, tapintást, szaglást és ízlelést egyaránt felölelő tematika jóvoltából lehetőségek széles tárháza nyílik meg a látogatók előtt. Különösen releváns a téma a Lexus számára, hiszen a vezetési élmény egészét érzékszerveinkkel határozzuk meg: a márka autóinak lenyűgöző látványától a precízen hangolt motorok érzéki hangján át a kanyarvétel során a kormánykeréken keresztül közvetített érzésig. Minden érzékszervünk szerephez jut.

„Amikor felkerestem a Lexus gyárait, hogy megtekintsem, hogyan tervezik és gyártják az autókat, lenyűgözött, micsoda aprólékos műgonddal alkotják meg nem csupán a külsőt, de a láthatatlan belső részleteket is. Ez az élmény ihlette ’kifordított’ dizájnkoncepciómat, amin keresztül a látogatók minden szögből felfedezhetik a szépség fogalmát”– hangsúlyozta Philippe Nigro.

Azáltal, hogy a szem számára rendszerint láthatatlan dolgokat is látni engedi, a Lexus mindhárom zónában új felfedezésekre, új élményekre, új kalandokra csábítja a látogatókat.

1. zóna: Betekintés a Lexus új formai felfogásába

Az exkluzív installáció középpontjában egy egyedi Lexus dizájnkoncepció helyezkedik el. Az installáció különleges tükrök segítségével hoz létre váratlan tükröződéseket és megvilágításokat, amelyek a képzeletet stimuláló mozgáshullámot indítanak be.

A vállalat európai formatervezési stúdiójában, az ED²-ben létrehozott koncepció tökéletesen illusztrálja a Lexus szenvedélyes rajongását a jövőbeli dizájntrendek iránt.

2. zóna: A Lexus Design Award 2015 – Jövőt formáló ötletek
A Lexus formatervezési díj (Lexus Design Award) 2015. évi döntőseinek munkái egy különleges kiállítási területen lesznek megtekinthetők. A tizenkét döntős pályázatnak otthont adó zóna egy faborítású előcsarnokon keresztül közelíthető meg. A prototípusokat és tablókat bemutató tér csendes, megnyugtató légkörében a látogatók teljesen elmerülhetnek a pályaművek eredetiségében és kreativitásában; és felmérhetik, ezek hogyan fogják átalakítani a jövőnket.

3. zóna: Az öt érzékszerv átélése

A vendégek három, finoman kidolgozott farácsozatú gubót látogathatnak végig. Az Eső, Fa és Föld névre keresztelt gubók ősi környezetében Hajime Yoneda ételdizájner alkotásait élvezhetik a vendégek, amint egyre mélyebben merülnek bele a Lexus márkaélménybe.

Az első gumóban „esőpelyheket” kapnak, majd egy elsötétített szobában tapasztalhatják meg a hulló eső érzését és hangját.

A következő teremben kézzel készített csokoládét kóstolnak a látogatók, majd megismerhetik a kifordított erdő illatát, hangjait és ízeit.

Végezetül egy tál Föld-levest kapnak, mielőtt belépnének a harmadik gubó csodálatos univerzumába, ahol csillagok ragyognak a sötétben, az anyatermészet életerejét jelképezve.

A LEXUS – AZ ÉRZÉKSZERVEK UTAZÁSA április 14. keddtől április 19. vasárnapig, reggel 11 órától este 9 óráig várja a nagyközönséget a Lexus kiállítási területén (La Torneria, Via Tortona 32, Milánó).