AutóAddikt Hírek Elektromos teherautót állít munkába a BMW Group

Elektromos teherautót állít munkába a BMW Group

A BMW Group partnerségre lépett a SCHERM Group logisztikai vállalattal, hogy egy 40 tonnás, tisztán elektromos hajtású teherautó mindennapos működtetésével idén nyáron Németország első olyan autóipari vállalatává váljon, aki ilyen jellegű járművet használ közúton.
bmw_group_elektromos_teherauto

Az innovatív nyerges vontató idén nyáron azonnali, rövid távú anyagszállításokra áll munkába. Az elektromos teherautó a SCHERM Group logisztikai vállalat telephelye és a BMW Group müncheni gyára között ingázik majd naponta nyolcszor, amely a két kilométeres távolság tükrében napi harminckét kilométernek felel meg. Alternatív hajtásláncának köszönhetően az úttörő teherautó csendes, emisszió-mentes, és mint ilyen, nem szennyezi a környezetet. A környezetbarát teherautó évente 11,8 tonnával kevesebb szén-dioxidot bocsát ki dízelmotorral hajtott társainál, ami körülbelül annyi, mint ha egy BMW 320d Efficient Dynamics modellel háromszor körbeautóznánk a Földet.

„Két esztendővel ezelőtt a BMW i almárka megteremtette a fenntartható mobilitás lehetőségét. Eme tisztán elektromos meghajtású teherautó alkalmazása hűen jelzi, hogy megállás nélkül dolgozunk az újabb innovatív megoldásokon és szembenézünk a logisztika támasztotta kihívásokkal” – mondta Hermann Bohrer, a BMW Group müncheni üzemének igazgatója. „Nagyszerű érzés, hogy egy ilyen nemes projekt részeként kooperálhatunk a SCHERM Group logisztikai vállalattal” – tette hozzá.

A BMW Group és a SCHERM Group hat számjegyű összeget fektet be ebbe a kísérleti projektbe, amely kezdetben egy teljes éven át bizonyíthat. Amennyiben a jármű jól teljesít a mindennapokban, úgy mindkét partner kész tovább bővíteni a projektet. „Hosszú kutatás után végre megtaláltuk a szállítmányozási ágazat elektromos mobilitási megoldását” – nyilatkozta Rainer Zoellner, a SCHERM Group úgynevezett „e-truck” (elektromos teherautó) projektmenedzsere. „Minden bizonnyal értékes tapasztalatokat szerzünk majd ebben a kísérleti projektben a BMW Group oldalán” – tette hozzá.

A BMW Group minden egyes területen a hosszú távon alkalmazható fenntarthatóság átfogó megvalósítására törekszik, miközben a jövőorientált mobilitási megoldások és az olyan fontos tényezők, mint a vállalat környezetvédelmi szerepvállalása, az erőforrások hatékony felhasználása, illetve a károsanyag-kibocsátás módszeres csökkentése, kivétel nélkül a vállalat stratégiájának szerves részei. 2014 óta a BMW Group globális villamosenergia-szükségletének több mint a felét megújuló energiaforrásokból fedezi.

A SCHERM Group elsősorban egy logisztikával és szállítmányozással foglalkozó nemzetközi vállalat, amely 14 telephelyén és mintegy 500 saját tulajdonban lévő teherautóján összesen közel 2000 embert alkalmaz. A vállalat működésében a fenntarthatóság kiemelt fontossággal bír.

Előző cikkÉrzékszervekre hat a Lexus
Következő cikkÁtadták a Drogerie Markt nyereményjáték fődíját, egy Nissan Micra-t