AutóAddikt Újdonságok Genfi Autószalon 2016: SEAT Ateca, a kompakt SUV

Genfi Autószalon 2016: SEAT Ateca, a kompakt SUV

A 86. Genfi Autószalonon mutatta be első SUV megoldását, a SEAT Ateca modellt. Az új Ateca az egyéni formavilágnak, a dinamikus vezetés élményének, a sokoldalú városi alkalmazásnak illetve az egyedülálló mindennapos használhatóságnak az egyedi kombinációja.

seat-ateca-genf-2016-autoaddikt

Igazi műszaki csemegének számítanak első osztályú összekapcsolhatósági megoldásai, innovatív vezetői segédrendszerei és különösen gazdaságos hajtásrendszerei, amelyek piaci szegmensük egyik leginnovatívabb tagjává avatják az új ATECA modellt. Kiemelkedő minősége, precíz gyártástechnológiája és kimondottan vonzó ár/érték-aránya révén az új Ateca a vérbeli SEAT modellek sorát bővíti. Az új Ateca volánja mögött minden nap és minden egyes kilométer újabb és újabb felfedezéssel és élménnyel szolgál.

Az új SEAT Ateca a hagyomány folytatásaként egy spanyol helységről kapta a nevét, ezzel is biztosítva a hamisítatlan latin jellegzetességek, karakter és személyiség továbbvitelét. A SEAT Ateca tervezésének és fejlesztésének folyamata végig Barcelonában folyt. „Ennek a modellnek kulcsszerepe lesz abban, hogy a márka előrébb tudjon lépni a róla kialakult képet illetően” – nyilatkozta Luca de Meo, a SEAT S.A. elnöke. Hozzátette, „az Ateca egy, az utóbbi években Nyugat-Európában jelentős bővülést mutató alszegmensben képviseli a márkát.”

„A SEAT egyéni formanyelvének nyilvánvaló fejlődése is láthatóvá válik az Ateca révén, amely amellett, hogy érzelmeket generál, a funkcionalitást képviseli” – nyilatkozta Dr. Matthias Rabe, a SEAT, S.A. kutatás-fejlesztés területéért felelős alelnöke. „Ez a modell kiemelkedő terepes adottságokkal bír, tökéletes vonóerő-átadást és kivételes vezetési élményt kínál minden körülmények között. Az Ateca emellett innovatív műszaki megoldásokkal rendelkezik többek között a világítás és az összekapcsolhatóság területén.”

A SEAT Ateca már nyár előtt elérhető lesz Németországban és Spanyolországban, a többi piacra pedig ezután folyamatosan történik a bevezetése. Benzines és dízel erőforrásai 115 és 190 LE közötti teljesítménytartományt ölelnek fel, hajtásrendszerei között pedig megtalálható az első- és az összekerékhajtású változat is, amelyeket manuális és kettős tengelykapcsolós (DSG) váltóművel kombinálhatunk. A színvonalas extrafelszerelések választéka a teljes-LED fényszóróktól a fejlett vezetői segédrendszerek – mint például a közlekedési torlódás asszisztens (Traffic Jam Assist) és az új vészhelyzet-asszisztens (Emergency Assist) – sokaságán át, egészen az infotainment-rendszerek 8 col képátlójú érintőképernyővel és Full Link csatlakozással működő, legújabb generációjáig terjed. A három felszereltségi szint ízléses színek és csúcsminőségű anyagok minden igényt kielégítő palettájával szolgál.

A márka kiszállítási eredményei

A SEAT kiszállításai továbbra is pozitív mérleget mutatnak az év első két hónapjában a tavalyi év hasonló időszakához viszonyítva, amely világszerte közel 1 százalékos bővülést jelent.

Luca de Meo hangsúlyozta, hogy a SEAT kiszállításai három egymást követő éve növekednek. 2015-ben az átadott autók száma meghaladta a 400 000 darabot (2015: 400 037 darab; +2,4 százalék) és ez a szám 25 százalékos emelkedést mutat a 2012-es eredményekhez képest, továbbá a legjobb kiszállítási eredmény 2007 óta.

Huszadik születésnapját ünnepli az Alhambra

A SEAT kínálatának legtágasabb és legsokoldalúbb modellje egy különleges változattal ünnepli évfordulóját. A SEAT Alhambra első generációja éppen 20 évvel ezelőtt mutatkozott be és hamarosan sikermodellé vált a családok, a szabadidő aktív eltöltését kedvelők illetve az üzleti és flottaügyfelek körében. A SEAT Alhambra 20. évfordulójára készített exkluzív modellváltozat egyesíti az egyedi formatervezési és az átfogó műszaki megoldásokat. A különleges modellváltozat azonnal felismerhető 17 colos fényes fekete könnyűfém keréktárcsáiról, amelyek tökéletesen kiegészítik a xenon fényszórókat, a színezett oldalsó és hátsó ablakokat valamint a hatalmas panoráma üvegtetőt. A belső teret meghatározza a sötét színű, alcantara üléskárpit halvány kukorica selyem színű varrásokkal. Az első sorban helyet foglalók élvezhetik a 20. évfordulóra kiadott jubileumi modell masszázsfunkcióval ellátott sportüléseit.