AutóAddikt Újdonságok Goodwood 2016-os Festival of Speed fesztiválján mutatkozik be először a Mazda MX-5...

Goodwood 2016-os Festival of Speed fesztiválján mutatkozik be először a Mazda MX-5 RF

A vadonatúj Mazda MX-5 RF, a Mazda legnagyobb darabszámban eladott kétüléses sportautójának legfrissebb változata végre megérkezik Európába. Az újdonság a júniusi Goodwood Festival of Speed-en mutatkozik be a nagyközönség számára.

mazda-mx-5-rf-goodwood-autoaddikt

Az áprilisban, a New Yorki-i Nemzetközi Autókiállításon leleplezett modell az idei fesztivál Mazda-standjának sztárja lesz, mellyel a gyár az MX-5 múltja, jelene és jövője előtt tiszteleg. A „Machine ezüst” színben kiállított MX-5 RF mellett az egy milliomodik MX-5 is bemutatásra kerül, mely április 22-én gördült le a gyár összeszerelő szalagjáról. Érdekes színfolt lesz továbbá a két korábbi koncepció autó, az MX-5 Spyder és Speedster is.

Miközben a korábbi, NC generáció keménytetős modelljének praktikusságához hű marad, az MX-5 RF stílusában lép nagyot előre; egyedi megjelenése, tetejének mozgása és formája nyílt és zárt állapotában is ellenállhatatlanná teszi az autót. Az utasok nyitott tető esetén is élvezhetik a hátsó tetőrész védelmét, mely a tető bezárása után visszaáll a helyére. Ezzel a keménytetővel a világ kedvenc roadstere még több vásárlót hódíthat meg magának.

„Az új MX-5 RF-fel megszabadultunk hagyományos gondolkodásunktól, és friss kihívásoknak feleltünk meg azért, hogy valami újat hozzunk létre” – mondta az MX-5 programmenedzsere, Nobuhiro Yamamoto. ”Ezzel a sportos kabrióval az volt a célunk, hogy az autó gyönyörű vonalai zárt tetővel is kirajzolódjanak, a nyitott tetővel autózás pedig üdítő élmény legyen.”

A Mazda MX-5 RF a tető megoldását kivéve ugyanazokat a méreteket (hosszúság, szélesség, tengelytáv) kapta, mint vászontetős testvére. A keménytető 5mm-es pluszt jelent magasságban, mechanikája az egyik leggyorsabb a piacon. Működtetése gombnyomásra történik, akár 10km/órás sebességig.

A Mazda MX-5 RF örökölte a vászontetős modell legendás agilitását és kiegyensúlyozottságát. A felfüggesztések és a kormányzás még kellemesebb vezetést kínál, miközben a hang gátló tetőpanelek és a speciális szigetelés jelentősen csökkenti a kintről érkező zajokat zárt tető esetén.

A negyedik generációs MX-5, mely tavaly ősszel érkezett Európába, megkapta a 2016-os Világ Év Autója és Autódizájnja címet – az MX-5 az első a díj történetében, mely mindkettőt birtokolja egyszerre. Az ND generáció több, mint 40 elismerést gyűjtött be idáig, köztük a 2015/16-os Japán Év Autója, ill. a 2016-os Egyesült Királyság Év Autója díjat. Az RF-et 2017 tavaszán kezdik el értékesíteni Európában.