AutóAddikt Magazin Hamarosan itt az új MINI Connected alkalmazás

Hamarosan itt az új MINI Connected alkalmazás

A MINI Connected applikáció vadonatúj verziója immáron az alább felsorolt, innovatív funkciókból áll.

mini_connected_applikacio_autoaddikt

Nézzük a részleteket:

  • MINI Streetwise
  • Állapot, Alkalmazások és Profil alapfunkciók
  • Online keresés
  • Sportműszerek és erőmérő
  • Naptár

MINI Streetwise: a MINI Connected applikáció vadonatúj, központi funkciója

A MINI Connected applikáció vadonatúj alkalmazása, a MINI Streetwise névre keresztelt intelligens navigációs opció már az utazás megkezdése előtt megjeleníti a felhasználó okostelefonján az opcionális desztinációkhoz vezető legjobb útvonalakat. Az alkalmazás ehhez folyamatosan figyeli a felhasználó személyes vezetési adatait és múltbéli úti céljait, amelyeket később a felkínált útvonalak becsült időtartamával és üzemanyag-fogyasztásával párhuzamosan ajánl fel. Az alkalmazás érzékeli a felhasználó helyzetét, ahonnan indulva a közelmúltban kiválasztott úti célokhoz vezető legjobb opciókat kínálja fel az okostelefonon. Amennyiben egy adott úti célhoz többféle útvonalat is regisztrált korábban, a MINI Streetwise a kívánt szempontok szerinti legjobb megoldást ajánlja fel a felhasználónak. A kiválasztott úti cél ikonjára kattintva az alkalmazás azonnal megjeleníti az utazás időtartamát, az érkezés becsült idejét és az útvonal mentén található alternatív útvonalakat, valamint az olyan adatokat is, mint az úti cél távolsága és az utazásra vetített üzemanyag-fogyasztás. A felhasználók listába rendezve és térképen is megjeleníttethetik az egyes úti célokat. Amint a felhasználó csatlakoztatja a MINI-hez okostelefonját, a MINI Streetwise adatai és információi a kisautó központi kijelzőjén is megjelennek. A MINI tulajdonosai így mindig friss információkat és javaslatokat kapnak arról, miként juthatnak el a leghatékonyabban A-ból B-be.

A MINI Connected alkalmazás egyéb menüpontjainak összefoglalója

A jármű helyzete, üzemanyag-szintje, becsült hatótávolsága és legutóbbi rögzített utazásának adatai az „Állapot” menüpont alatt találhatók. A jármű helyzetét jelölő ikonra kattintva az applikáció egy térképen mutatja meg a leparkolt autót és a hozzá vezető legrövidebb utat. Az elérhető és már telepített alkalmazások listája az „Alkalmazások” menüpont alatt található, egyértelmű és átlátható rendszerben kínálva fel a MINI Connected által támogatott alkalmazásokat, külön listába sorolva az App Store okostelefonokhoz készített és a MINI-vel is összekapcsolható applikációit. A „Profil” menüpontban mindezeken felül a felhasználók személyre szabhatják kedvenc autójuk intelligens rendszerét: nevet adhatnak a MINI-nek, fényképeket tölthetnek fel a profilhoz és itt kereshetik ki személyes vezetési adataikból összeállított statisztikáikat is, úgy mint az abszolút megtett távolság, a teljes vezetési idő vagy az átlagos üzemanyag-fogyasztás. Végezetül, a felhasználók az „Információk” menüpont alatt kaphatnak segítséget a MINI Connected egyes funkcióihoz és információkat a kiválasztott alkalmazásokról.

Sportműszerek és erőmérő a vadonatúj MINI Connected alkalmazás teljesítmény-orientált applikációi között

A sportműszereket és az erőmérőt mutató applikációt közvetlenül a MINI központi kijelzőjéről hívhatják elő a felhasználók. A sportműszerek a motor aktuális teljesítményleadását jelenítik meg a központi kijelzőn, virtuális mérőműszerek képében, így a fordulatszámot, a nyomatékot, a motorhőmérsékletet és a teljesítményt is. Az erőmérő applikáció eközben az autóra menet közben ható erőhatásokat szimulálja, egy virtuális MINI modellt ábrázolva a kijelzőn, amely körül szektorokra bontva mutatja az autóra aktuálisan ható gyorsulási, lassulási, illetve hossz- és keresztirányú erőket, grafikus formában.

Online keresés és naptár egészíti ki a MINI Connected alkalmazás okos funkcióit

Az online keresés funkcióval könnyedén és gyorsan kereshetik ki a felhasználók a kívánt helyeket és címeket, amelyeket ezt követően az opcionális MINI navigációs rendszer útvonaltervezésének úti céljaként is beállíthatnak. Az online keresés funkción keresztül a kikeresett telefonszámok is könnyedén felhívhatók, például egy asztalfoglalás esetén. A MINI Connected ezen felül lehetővé teszi, hogy a felhasználó áttöltse a MINI intelligens rendszerébe az autóhoz csatlakoztatott okostelefon naptári bejegyzéseit, amelyeket a tennivalók listájával és az olyan kiegészítő részletekkel együtt, mint a kontaktok, telefonszámok és címek, a központi kijelzőn jelenít meg. A felhasználók az okostelefonban tárolt címeket a navigációs rendszer úti céljaként is beállíthatják, a telefonszámokat pedig a MINI közvetlen, beszédvezérlésű funkciójával is tárcsázhatják.