AutóAddikt Hírek Három Red Dot Design díjat zsebelt be a Volkswagen

Három Red Dot Design díjat zsebelt be a Volkswagen

A Passat, a Passat Variant és a Golf Sportsvan is az idei esztendő Red Dot Design Award díjazottai között van. Így a nagyon magasra értékelt nemzetközi díjból a Volkswagen hármat is elhozott.

volkswagen_passat_2015

A Passat és a Passat Variant nyolcadik generációja saját kategóriájukban a legtöbb újdonságot felmutató gépkocsik közé tartoznak. Ezek a modellek állítják fel a követelmény-szintet akkor is, amikor a minőségről, a kényelemről a vezetési élvezetről és végül, de nem utolsó sorban, a formatervezésről van szó. A gépkocsi orr-részének dinamikus arányai, az egészen a karosszéria oldaláig is elnyúló légbeszívó nyílások széles és erőteljes megjelenést kölcsönöznek az új Passatnak, miközben a hosszú, lesüllyesztett motorháztető, a rövid túlnyúlások és a hosszú tengelytáv stílusos eleganciával ruházzák fel a gépkocsit.

A Golf Sportsvan a vonzó és dinamikus gépkocsik egy újabb példája. A modell meghatározó formajegyei magukban foglalják a nagyon hosszú oldalablakot, amihez két további ablak járul (az A és D oszlopok vonalában), illetve a nagyon élesen megrajzolt, úgynevezett tornádóvonalat.

A Golf kínálatban az MPV-t (többcélú járművet) jelentő gépkocsi rendkívüli mértékben variálható belső teret kínál a hosszirányban állítható hátsó ülésekkel. Kompakt méretei ellenére a Golf Sportsvan elegendő teret biztosít öt személynek és a csomagoknak egyaránt – még a hosszabb utazásokhoz is.

A Red Dot Design Award idén ünnepli 60. születésnapját. A termék-formatervezési kategóriában ezt a díjat úgy tartják számon, mint a kiemelkedő formatervezésért járó minőségi garanciát. A díjat odaítélő zsűrit neves formatervezők, formatervezési oktatók és formatervezésre szakosodott újságírók alkotják 25 országból. Mindegyikőjük az adott terület szakértője, és döntésük meghozatalakor teljesen pártatlanok.