AutóAddikt Autó-motorsport Hungaroring: minőségi munkát végeztek Charlie Whiting szerint

Hungaroring: minőségi munkát végeztek Charlie Whiting szerint

Pályainspekciót tartott pénteken a Hungaroring aszftalcsíkja kapcsán Charlie Whiting, a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) technikai és biztonsági fõnöke, a Formula–1-es világbajnoki sorozat állandó versenyigazgatója – áll a Hungaroring közleményében.

hungaroring-charlie-whiting-gyulay-zsolt-autoaddikt

Erre azért volt szükség, mert ugyan a mogyoródi versenypályának még két évig érvényes az úgynevezett Grade 1 licence (ez a feltétele az F1-es rendezésnek), de az újraaszfaltozás és a rázókövek cseréje miatt a Hungaroring kérésére Whiting úr – akivel a tervekrõl folyamatosan egyeztettek – személyesen is látogatást tett a pályán. A pályabejárás gyalog zajlott, a szakember mindent tüzetesen szemügyre vett, s elkísérte a sétára többek között Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója, a Hungaroring mûszaki osztályának tagjai, akik a munkálatokat felügyelték, valamint a Formula–1-es Magyar Nagydíj sportszakmai vezetõi, Faluvégi Péter, Szamos Miklós és ifj. Zettner Tamás.

És amit látott, azzal tökéletesen elégedett volt Whiting úr:

„Elsõ osztályú munkát végeztek a Hungaroringen, a pálya jobb és biztonságosabb lett. A munkát gyönyörûen végezték el, s bár nem értek az aszfaltozáshoz, úgy gondolom, amint felgumizzák, a pálya tökéletes lesz a versenyre. Apró változtatásokat kértem a pályabejárás során, de egyik sem számottevõ – elégedett vagyok” – mondta Charlie Whiting.

S hogy mit tett ehhez hozzá Gyulay Zsolt?

„Büszkék vagyunk rá, hogy az elmúlt öt évbõl négyszer nyereséges volt a vállalat, ennek köszönhetõen tudtuk önerõbõl megoldani az aszfalt kopórétegének cseréjét. Nyolcvanhat óta nem volt egységes, új aszfalt a Hungaroringen, most van, és ez nagyon jó érzés, nagy büszkeség” – mondta Gyulay Zsolt, a Hungaroring Sport Zrt. elnök-vezérigazgatója.