AutóAddikt Magazin Itt a Dronekhana: drónpilóták, drift, Ford Mustang és Focus RS

Itt a Dronekhana: drónpilóták, drift, Ford Mustang és Focus RS

Vajon mi történik, ha összepárosítjuk a világ egyik legérdekesebb új sportágát és a világ néhány legizgalmasabb autóját? A válasz egy új videóban látható, amelynek címe: “Dronekhana”.

dronekhana-autoaddikt-ford

A világ legjobb drónpilótái közül ketten is főszerepet vállaltak abban a lenyűgöző mutatványban, amelyben egy driftelő Focus RS izomautó, egy füstölgő Mustang és egy robot is részt vett. A pilóták, Luke Bannister és Brett Collins egy különleges szemüveg segítségével irányították drónjaikat, így pontosan azt látták, mintha maguk is a gépen ültek volna, miközben átrepültek egy Ranger pickup alatt, vagy keresztülsuhantak egy B-MAX kabinján. A drónok röptét mindeközben 36 darab GoPro kamera rögzítette, és az akció végül egy olyan stílusú videóban öltött testet, ami az 1999-es Mátrix című film stílusát idézi.

“Tényleg olyan volt, mintha a pilótafülkében ülne az ember. Kemény menet volt, és nem is sikerült minden tökéletesen – de végül is a Mustangnak nem esett baja, és ez a legfontosabb,” mesélte Luke Bannister, a Drón Nagydíj 16 éves világbajnoka. Bannister a  22 esztendős Brett Collinssal együtt szerepel a videóban, ahogyan a Tornado XBlades csapatban is együtt versenyeznek.

A YouTube csatornán hatalmas sikert aratott Gymkhana mintájára (amelynek főszereplője a Focus RS megalkotásában is szerepet vállaló Ken Block) az új video a “Dronekhana” címet kapta. A produkciót Kölnben, a Ford európai központjában forgatták; a német városban egyébként ezen a héten nyitja meg kapuit a Gamescom, Európa legnagyobb interaktív játékkiállítása. Voltaképpen nem ez első eset, hogy egy mutatvány hasonló hangzású címet kap, hiszen a Ford rajongói jól emlékeznek még a “Snowkhana” videókra.

Mindemellett a Ford most öt európai videojátékost is vendégül lát kölni központjában, hogy a Forza Motorsport 6 játékprogrammal felállítsák a “Leghosszabb video-maraton egy versenyszimulátoron” nevű Guinness világrekordot. A játékosok két napon át küzdenek majd egy virtuális Ford GT versenyautó volánja mögött, méghozzá a La Sarthe pálya szimulációján, amit a Ford versenyzői a Le Mans 24 órás futamra való felkészülésük során is használtak – méghozzá eredményesen, hiszen a Ford GT versenyautó végül a valóságban is győzelmet aratott. Az új világrekord felállításához a játékosoknak 48 óra 1 percnél tovább kell versenyben maradniuk az augusztus 16-án, kedden 14:00 órakor induló virtuális futamon. Ha a rekordkísérlet sikeres lesz, a győztes játékost szerdán a Gamescom látogatói is megismerhetik a Microsoft standján.

 

Előző cikkMegkezdődött az ötajtós Honda Civic modellek exportja az Egyesült Államokba
Következő cikkNézzük, hogy áll a Honda mérlege világszerte jelenleg – friss hírek