AutóAddikt Magazin Ma déltől veterán Opel modellek lepik el a belvárost

Ma déltől veterán Opel modellek lepik el a belvárost

25 éves születésnapját ünnepli idén az Opel Magyarország, veteránautó-felvonulással és színes programokkal téve emlékezetessé a jubileumot. A főszerep természetesen az autóké, de az egész család talál magának izgalmas programokat május 21-én a Hungaroringen, az idei Opel Családi Napon.

opel-torpedo-russelsheim-fele-autoaddikt

A veteránautók szerelmeseit már május 20-án, pénteken várják a szervezők. A felvonulás délben indul a budapesti Várkert Bazár elől. Élén nem a korelnök, hanem egy ikonikus magyar autó halad majd: az az Opel Astra, amely 25 éve elsőként gurult le a szentgotthárdi gyártósorról, és amelyet erre a különleges alkalomra nemcsak odaadott a Közlekedés Múzeum, de engedélyezte azt is, hogy az autó saját keréken tegye meg a felvonulás távját.

Az első Astra mögött már egy igazi matuzsálem, a 105 éves Opel Torpedo halad majd, melyet összesen 25 veterán Opel fog követni rendőri felvezetéssel át a városon egészen a Hősök teréig. Az autók összéletkora 1328 év, a látvány pedig az egész várost elkápráztatja majd.

Aki erről lemarad, másnap a rengeteg program mellett, ezt is bepótolhatja az Opel Családi Napon a Hungaroringen. Ebben az évben világsztárral ünnepel az esemény, hiszen Európában csak itt mutatkozik be a nagyközönség számára az egyedülálló Opel GT Concept sportautó.

Természetesen a szervezők az egész családra gondoltak. Családi címlapfotózással, kártyajóssal, gyerekeknek szánt kreatív foglalkozással, és gyerekjógával is várják az egész családot. A Budapesti Állatkert ismét elhozza zajtűrő állatkáit, míg a gyerekek egy képzeletbeli kisváros utcáin autózva, játszva tanulhatják meg a biztonságos közlekedés legfőbb szabályait.

opel-astra-szentgotthard-20-eves-szuletesnap-autoaddikt

Este a hazai sztároké lesz a főszerep. A Nagyszínpadon 18.00-kor kezd a Random Trip egy különleges, erre az alkalomra összeállított sztárcsapattal, majd őket követi az igazi buli zenét játszó Intim Torna Illegál 19.30-tól, végül a hagyományokhoz hűen ismét a Tankcsapda látványos koncertje zárja az eseménydús napot.

Előző cikkNégy autóval nevez a Hyundai Motorsport a Portugál ralira – cél a dobogós helyezés
Következő cikkHybrid Toyota modellből több, mint 9 millió eladott darab