AutóAddikt Hírek Meggyőző a Mazda MX-30 állami támogatással

Meggyőző a Mazda MX-30 állami támogatással

A Mazda Corporation elfogadta a magyar piac ármódosítási kérelmét, így a tavaly szeptemberben bemutatott Mazda MX-30[1] 11 felszereltségi szintje közül az összes bevihető a héten kihirdetett állami támogatás 12 millió forintos sávja alá, így a teljesen elektromos Mazda már 6.990.900 Ft-tól elérhető.

Az MX-30 már alapfelszereltségében olyan eszközöket tartalmaz, mint pl. a CCS gyorstöltő, a szélvédőre vetített head-up kijelző, a hőszivattyús hűtés/fűtés, az akkumulátor temperálása, a sávtartó, adaptív tempomat, bőrkormány, vagy az okostelefon tükrözés és a kapcsolódási szolgáltatások. A 200km-es hatótáv pedig elegendő ahhoz, hogy az MX-30-cal megtehető legyen a napi ingázáshoz szükséges távolság (az átlag európai autós napi 48km-t[2] vezet), és az autó egész életciklusára vetített CO2-kibocsátás is minimális maradjon.

Az MX-30 elsősorban egy Mazda, csak másodsorban elektromos. A modell felépítését úgy alakították ki, hogy az megfeleljen azon elvárásoknak, melyeket vásárlóink minden Mazdával szemben támasztanak: gondtalan és örömteli vezetés, maximális biztonságban. Az kompakt SUV-ba beépítették az összes továbbfejlesztett i-Activsense biztonsági rendszert, mely megkönnyíti a gyors reakciókat és csökkentik a baleset lehetőségét.

A Mazda Motor Hungary a 2021-re 2000 darabos értékesítési célt tűzött ki a magyar piacra. 

A Mazda Corporation az üzleti év kezdetén megerősítette, hogy az európai piaci részvétel továbbra is hosszú távon kulcsfontosságú számára, hiszen a technológiai változás irányadó a modellfejlesztésben, s az itt megszerzett tapasztalat a globális piacokon is sikerekhez vezet. Mi optimizmussal várjuk a járványból való teljes kilábalást, mivel a közeli jövő olyan új modelleket hoz, melyek újabb piaci szegmensekbe hozzák el a Mazda elismert értékeit az autózásban” – foglalta össze Együd Tibor, a Mazda Motor Hungary Kft. ügyvezető igazgatója.


[1] MX-30 WLTP elektromos energia-fogyasztás: 14,5-19,0 kWh/100km; hatótáv: 200-262km (város); WLTP CO2 kibocsátás: 0 g/km

MX-30 NEDC elektromos energia-fogyasztás: 16,0 kWh/100km (kombinált); hatótáv: 237-298km (város); NEDC CO2 kibocsátás: 0 g/km

[2] Az Ipsos MORI 2019 márciusában a Mazda megbízásából, egy 12072, életkora alapján vezetői engedélyre jogosult felnőttből álló, reprezentatív online mintán végezte el a felmérést kijelölt európai piacokon (Egyesült Királyság, Ausztria, Belgium, Franciaország, Németország, Olaszország, Hollandia, Norvégia, Lengyelország, Spanyolország, Svédország és Svájc).