AutóAddikt Magazin Megkezdték a Mazda MX-5 RF gyártását

Megkezdték a Mazda MX-5 RF gyártását

A Mazda a tegnapi napon kezdte meg az MX-5 RF gyártását Japánban. A nyitható keménytetős modellt egyelőre az európai és észak-amerikai piacok számára készítik, amelyeken az értékesítés 2017 elején indul majd.

mazda-mx-5-rf-gyartas-autoaddikt

Az MX-5 RF tökéletesen megtestesíti a Mazda a vezető és az autó egységét jelentő Jinba-Ittai filozófiáját, amely meghatározta az MX-5 modellt annak 27 éves története során. A Mazda könnyű kétülésesének legújabb verziója nemcsak kivételesen szép ferdehátú kupékarosszériával rendelkezik, de háromrészes, nyitható keménytető-szerkezete is különleges: a nyitáskor a fejek feletti panel tűnik csak el, így az utasok nyitott tető esetén is élvezhetik a hátsó tetőrész védelmét, amely a tető bezárása után visszaáll a helyére, egyedi kabriós élményt biztosítva ezzel.

A Mazda MX-5 eddigi összes gyártási darabszáma idén április 22-én elérte az egymillió darabot, és az iparágban is rendkívül kedvelt autó: több, mint 280 autós díjat nyert eddig világszerte, közte a 2016-os World Car of the Year és a World Car Design of the Year elismeréseket.