AutóAddikt Autó-motorsport Motorversenyek napjainkban

Motorversenyek napjainkban

A sportfogadás sokak által kedvelt tevékenység. A motorversenyek népszerűség pedig folyamatosan növekszik. A Forma-1 mindig is nagyon népszerű motorsport versenynek számított, de beszélhetünk még a Nascar, Indy és Cart versenyekről is. A legnépszerűbb bukmékereknél elérhető a motorsportokra történő fogadás is. 

Ha szeretnéd kipróbálni magad a sportfogadás világában ebben a sportágban, akkor számtalan lehetőséged van arra, hogy fogadást tegyél a kedvenc versenyződre. A szerencsejátékosok igyekeznek minél jobb szorzókkal fogadni, ahhoz, hogy kifizetődő legyen a fogadás. Az Odds kalkulátor segít abban, hogy ki tudd számolni a várható nyereményedet. Ezáltal nem neked kell saját magadnak számolgatnod a lehetséges kimeneteleket. Ha érdekelnek a motorsportok, akkor maradj velünk, mert a cikk további részében a népszerű versenyekkel és a sportfogadással fogunk foglalkozni.

Amit a Forma-1 versenyről tudni érdemes

Az egyik legrangosabb és legismertebb verseny a Forma-1. Szinte nem is létezik olyan ember, aki ne hallott volna erről a versenyről. A Forma-1 egy nemzetközi autóverseny sorozat. Ebben a versenyben olyan versenyautók vehetnek részt, amelyek nyitott karosszériával rendelkeznek. A versenysorozatnak több állomása van. A versenypálya szilárd burkolatú, kifejezetten erre a célra kialakított pálya.

Évente két világbajnok lehet a Forma-1 versenyen. Ez a sport a világon a legdrágább sportág, aminek költségeit elsősorban a szponzorok fedezik. Az első bajnokságot 1950-ben tartották, azóta évente megrendezésre kerül a Forma-1, ami több nagydíjból áll össze. A verseny pontrendszer alapján működik. A meghatározott futamok végén az első tíz versenyző pontokat kap annak megfelelően, hogy hányadik helyezettként érkezett be. 2

2014 óta az utolsó futam esetén a helyezéseknél kétszeres pontszámban részesülnek a pilóták. A világbajnoki címet az a versenyző kapja, aki a legtöbb pontot gyűjti össze. Ha pontegyenlőség kialakul ki, akkor az nyer, akinek több jobb helyezése van. A Forma-1 népszerűsége évről évre növekszik, és nem csupán a nézők száma, hanem a sportfogadást kötők tábora is gyarapodik. Ha jártas vagy a Forma-1 világában, akkor érdemes lehet kipróbálnod magad.

A NASCAR autóversenyeket működtető szervezet

Végezetül ejtsünk néhány szót a NASCAR-ról is. A NASCAR az Amerikai Egyesült Államok legnagyobb autóversenyeket működtető szervezete. Hivatalosan 1948-ban alapították, ekkor kezdte meg a működését. Több versenysorozatot is szervez és felügyel. Ilyen verseny például a Cup Series, vagy a Camping World Truck Series. A nagyobb versenyek mellett más kisebb regionális versenyek felügyeletét is ellátja.

Sportfogadás a motorsportokra

Ha szeretnél fogadást kötni egy motorsport eseményre, akkor mindenekelőtt válaszd ki a számodra szimpatikus online sportfogadási irodát. Ügyelj arra, hogy csak olyan bukmékerhez regisztrálj, ami legálisan működik. Ha megtaláltad azt az irodát, ahol a leginkább kifizetődő szorzók érhetők el, akkor hozz létre egy számlát. A regisztráció általában gyors és egyszerű folyamat az online bukmékereknél. Miután feltöltötted a számládat már meg is teheted az első fogadást a kiválasztott motorsport eseményedre.

Számos bukmékernél lehetőséged van arra, hogy ne csupán a győztesre fogadj, hanem például arra, hogy melyik pilóta fogja először feladni, melyik autó fogja elsőnek feladni. Fogadást tehetsz arra is, hogy ki fog vezetni az első kör után, vagy ki fog vezetni egy megadott körben. Láthatjuk, hogy számtalan dologra fogadhatunk. ha jól ismerjük a motorversenyek világát, és a pilótákat, akkor érdemes lehet kipróbálni a motorsport fogadást.