AutóAddikt Magazin Schmitz Cargobull pótkocsikhoz is ideális a Goodyear ULTRA GRIP MAX T téli...

Schmitz Cargobull pótkocsikhoz is ideális a Goodyear ULTRA GRIP MAX T téli gumiabroncs

A Schmitz Cargobull, Európa egyik vezető pótkocsigyártója jóváhagyta, hogy a gyárukban ULTRA GRIP MAX T abroncsokat helyezzenek fel eredeti felszerelésként azokra a pótkocsikra, amelyek szélsőséges téli útviszonyok között működtetett pótkocsik üzemeltetőihez kerülnek.

goodyear-ultragrip-max-t-teherauto-autoaddikt

A Goodyear nemrég bevezetett tehergépkocsi-abroncsa 385/65R22.5 és 385/55R22.5 méretben lesz kapható azokhoz a pótkocsikhoz, amelyek rendeltetésük szerint az Alpokban, a skandináv országokban és Oroszországban fognak közlekedni.

Örömünkre szolgál, hogy a Schmitz Cargobull az ULTRA GRIP MAX T téli abroncsunkat kívánja használni eredeti felszerelésként az általa gyártott pótkocsikon” – mondta Peter Platje, a Goodyear Dunlop gyári felszerelésű tehergépkocsi-abroncsainak EMEA-régióért felelős értékesítési igazgatója. „Ezek az abroncsok pontosan megfelelnek azoknak az elvárásoknak, amelyeket a flottaüzemeltetők a szélsőséges téli időjárási viszonyok között használt, téli tehergépkocsi-abroncsokkal szemben támasztanak, nevezetesen azt, hogy kiváló vonóerőt és tapadást nyújtsanak.

A félig kopott abroncs 40%-kal jobb tapadásának és az abroncs 15%-kal jobb futásteljesítményének köszönhetően az új ULTRA GRIP MAX tehergépkocsi-abroncsok valóban jól működnek. A termékválasztékban megtalálható az ULTRA GRIP MAX S kormányzott abroncs, az ULTRA GRIP MAX D húzó abroncs és az ULTRA GRIP MAX T pótkocsi-abroncs. Ezek kifejezetten tehergépkocsikhoz készült téli abroncsok, amelyeken megtalálható a hivatalos három hegycsúcs és hópehely (3PMSF) jelzés, valamint az M+S (Mud and Snow = Sár és hó) szimbólum. Az abroncsok még 50%-os kopottság esetén is megfelelnek a 3PMSF jelölésre vonatkozó követelményeknek. Ezzel a kimagasló teljesítménnyel a Goodyear új tehergépkocsi-abroncs termékválasztéka mozgásban tartja a teherautókat, ugyanakkor lelki nyugalmat ad a járművezetőknek és a flottaüzemeltetőknek egyaránt.

A Schmitz Cargobull által felszerelt abroncsok a következő specifikációkkal rendelkeznek: 385/65R22.5 160K 158L TL és 385/55R22.5 160K 158L TL.

 

A Goodyearről

A Goodyear a világ egyik legnagyobb gumiabroncsgyártója. A Goodyear mintegy 66 000 ezer embert foglalkoztat a világon, termékeit pedig 22 ország 49 létesítményében állítja elő. Az ohiói Akronban és a luxemburgi Colmar-Bergben található két Innovációs Központjának célja: a legmodernebb termékek és szolgáltatások kifejlesztése, melyek meghatározzák az iparág technológiai és teljesítményi színvonalát.

A Goodyear Dunlop Europe haszongépjárművekre, helyi és távolsági autóbuszokra gyártott gumiabroncs-típuscsaládja több mint 400 különböző terméket tartalmaz, több mint 55 méretben. A világ számos vezető haszongépjármű-gyártója, köztük a DAF, az Iveco, a MAN, a Mercedes-Benz, a Renault Trucks, a Scania és a Volvo is Goodyear gumiabroncsokat szerel alapfelszerelésként járműveire. A Goodyear az összes nagy pótkocsigyártónak is szállít gumiabroncsokat A TruckForce szervizhálózatot, a 24 órás ServiceLine országúti segélyszolgálatot, a Mobilityt és a FleetOnlineSolutions internetes menedzsment-rendszert, valamint a Goodyear Retread Technologiest magába foglaló Fleet First szolgáltatásával a Goodyear kínálja az iparág legátfogóbb, célorientált szolgáltatásait.