AutóAddikt Hírek Sokoldalú és univerzális: Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure

Sokoldalú és univerzális: Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure

A Goodyear bemutatja a Wrangler All-Terrain Adventure-t, a díjnyertes Wrangler termékcsalád örökségét továbbvivő legújabb abroncsot, mely ellenálló és tartós a terepen való vezetéshez, de országúti használatra is tökéletesen alkalmas. Sokoldalúságának köszönhetően a járművezető bármely pillanatban letérhet a terepre.

Az SUV-k Európa-szerte egyre népszerűbbek; gyártásuk 2012 óta meredeken emelkedő tendenciát mutat . 2016-ban az SUV-k tették ki a személygépjárművek legnagyobb szegmensét Európában, összesen 15,14 millió újonnan regisztrált járművel, ami 6,5%-os növekedést jelentett 2015-höz képest. Más szóval, minden negyedik Európában eladott jármű SUV volt. A hagyományos SUV abroncsoknál robusztusabb terep- képességeivel a Wrangler All-Terrain Adventure kielégíti azon SUV sofőrök igényeit, akik országúton és terepen is szeretnének vezetni.

A Wrangler All-Terrain Adventure ultraerős Kevlar® szálas bevonatot alkalmaz, mely megerősíti futófelületét, és biztosítja a defektek és karcolások megelőzéséhez szükséges robusztus erőt a magabiztos terepi vezetés élményéhez. Ezt a jellemzőt tovább erősíti a Durawall™ Technológia, mely fokozza a defektekkel és karcolásokkal szembeni ellenállást az oldalfal területén.

Az új, nyílt vállblokkok segítenek eltávolítani a sarat a futófelületről, ami jobb tapadást biztosít a terepen, amikor az a leginkább számít.

A Wrangler All-Terrain Adventure kapaszkodóélei nagyobb húzóerőt eredményeznek az abroncs és az útfelület között, biztosítva a magabiztos irányításhoz és fékezéshez szükséges tapadást.

A Goodyear mérnökei a futómintázat optimalizálásával a nyomás egyenletes eloszlását érték el az abroncs érintkezési felületén, ami kimagasló futásteljesítményt és kiváló terepi teljesítményt eredményez. A DEKRA tesztjeiből kiderült, hogy a Wrangler All-Terrain Adventure futásteljesítménye átlagosan 37%-kal magasabb, mint a többi tesztelt abroncsé.

„Hosszú múltunk a négykerék-meghajtású szegmensben és a díjnyertes 4×4 és SUV abroncsok kifejlesztése során bizonyított képességeink lehetővé tették, hogy megalkossuk a Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure-t, egy olyan abroncsot, mely a járművezető kezébe adja az irányítást az úton, és bármely pillanatban lehetővé teszi a terepi vagy országúti vezetést” – mondta Martijn De Jonge, a Fogyasztói PBU EMEA régiós márkaigazgatója.

A Wrangler All-Terrain Adventure 27 méretben lesz elérhető, és olyan járműveken lesz alkalmazható, mint pl. a Land Rover Defender, a Jeep Wrangler, a Mercedes G-Class, a Toyota Hilux, a Toyota Land Cruiser és a Volkswagen Amarok.