AutóAddikt Hírek Szándéknyilatkozatot írt alá az EvoBus Hungária Kft. és az ITK Holding Zrt.

Szándéknyilatkozatot írt alá az EvoBus Hungária Kft. és az ITK Holding Zrt.

A szándéknyilatkozatot az EvoBus Hungária Kft. részéről Jörg Schmidt ügyvezető igazgató és Uray Dóra cégvezető, míg az ITK Holding Zrt. részéről Kossa György elnök-vezérigazgató írta alá.

evo-bus-hungaria-itk-holding-szandeknyilatkozat-autoaddiktAz EvoBus GmbH a spanyolországi Samano városában található alvázgyárából alvázakat szállít az ITK cégcsoportnak. A samanoi gyárban magaspadlós és alacsony belépésű, úgynevezett low entry (LE), a legmagasabb környezetvédelmi és emissziós normáknak megfelelő, Euro 6-os motorral, automata váltóval szerelt autóbusz alvázakat gyártanak. Az alváz műszaki kialakítása tartalmazza a Mercedes-Benz autóbuszaiban is megszokott járműbiztonsági és menetstabilizációs rendszereket. Ennek kapcsán az alvázhoz az EvoBus által gyártott valamennyi járműre vonatkozó garanciális, vevőszolgálati szolgáltatás és alkatrészellátási hálózat is vonatkozik.

Az ITK cégcsoport egy olyan 12 méteres, alacsony belépésű alváz megrendelését irányozza elő, amely az első és a középső ajtó között alacsonypadlós kialakítású. A jármű hátsó részében nagyszámú komfortos utasülés beépítésére van lehetőség. Így a legkülönfélébb feladatokra alkalmas járművet lehet kialakítani.

“Magyarországra a minden igényt kielégítő autóbuszaink mellett alvázainkat is kínáljuk. Az EvoBus Hungária büszke arra, hogy versenyképes termékeit a magyar piac számára a jövőben is sikeresen forgalmazza” – hangsúlyozta Jörg Schmidt, az EvoBus Hungária Kft. ügyvezető igazgatója.

Az alváz megrendelésével egy időben az ITK cégcsoport kifejleszti és gyártani kezdi az új autóbusz termékcsaládot, amelyhez járműfejlesztésre és a gyártási infrastruktúra bővítésére 50 millió eurót kíván fordítani Debrecen városában, ezzel is hozzájárulva a térség ipari és gazdasági fejlődéséhez. A döntés során fontos szerepet játszott a várossal kialakított korrekt együttműködés, a város elkötelezettsége a dinamikus gazdasági növekedés és fenntarthatóság mellett, továbbá a rendelkezésre álló humán erőforrás stratégia a képzés és kultúra terén, valamint az infrastrukturális lehetőségek.

“A mai napon olyan nagy múltú nemzetközi partnerrel írunk alá szándéknyilatkozatot, amely garantálni tudja számunkra azt, hogy sikeresen kifejleszthessünk és gyárthassunk egy olyan autóbusz termékcsaládot, amely biztosítja a magas minőséget, biztonságot és funkcionalitást, valamint ár-érték arányban a közösségi közlekedés számára elérhető” – hangsúlyozta Kossa György, az ITK Holding Zrt. elnök-vezérigazgatója.

Az ITK cégcsoport a magyarországi közösségi közlekedés terén már eddig is több mint 15 milliárd forintot ruházott be, mellyel jelentősen hozzájárult a hazai autóbusz üzemeltetés korszerűsítéséhez.

A prototípus bemutatására előreláthatólag 2017 tavaszán kerül sor.

Előző cikk[TESZT] Opel Astra 1.4 Turbo ECOTEC Start/Stop Dynamic – felülmúlja az elvárásokat
Következő cikkKettős MINI-győzelem a 2016-os FIA Cross Country Világkupa hazai futamán