AutóAddikt Autó-motorsport WTCC: Volvo V60 Polestar safety car a pályán a 2016-os szezonban

WTCC: Volvo V60 Polestar safety car a pályán a 2016-os szezonban

Hosszútávú együttműködést kötött a Volvo az FIA túraautó-világbajnoksággal: a megállapodásnak köszönhetően az április 1-3 között, a franciaországi Paul Ricard versenypályán megrendezésre kerülő WTCC szezonnyitó versenytől kezdődően a Volvo V60 Polestar a világ legbiztonságosabb safety car-ja.

wtcc-2016-volvo-v60-polestar-safety-car-autoaddikt

A kötelező biztonsági felszerelésekkel ellátott, különlegesen átalakított Volvo V60 Polestar Safety Car a futamok előtt a WTCC mezőnye előtt, illetve a nyitókörben a mezőny mögött autózik majd.

„Könnyű döntés volt, hogy a WTCC-vel szerződve mi biztosítsuk a bajnokság hivatalos biztonsági autóját. Ennek az együttműködésnek köszönhetően megteremtjük az átmenetet a versenypálya és a közút között, hiszen a Volvo V60 Polestar Safety Car hétköznapi kiadásában mutatja meg ügyfeleinknek motorsport-technológiánkat, miközben szerves részét képezi a bajnokság biztonságos lebonyolítását szavatoló, széles körű erőfeszítéseknek” – mondta Alexander Murdzevski Schedvin, a Polestar motorsport-tevékenységeiért felelős vezetője.

A Volvo V60 Polestar Safety Car-t bukókerettel, valamint mentő- és kommunikációs berendezéssel szerelték fel, igazodva az FIA és a WTCC promotere, az Eurosport Events által szabott, szigorú műszaki és biztonsági előírásokhoz.

„A Polestar tavaly októberben konstruktőrként csatlakozott a WTCC szervezetéhez, most pedig a WTCC hivatalos biztonsági autójának új szállítójaként is szerepet vállal a bajnokságban. Ez az exkluzív együttműködés lehetővé teszi a gyártó számára, hogy világszerte népszerűsítsék rendkívül biztonságos, kiemelkedő teljesítményű V60 Polestar zászlóshajójukat” – mondta François Ribeiro, a Eurosport Events vezetője.

A motorsport világában szerzett, húszévnyi tapasztalatra építve kifejlesztett Volvo V60 Polestar ötcsillagos minősítést szerzett az Euro NCAP biztonsági vizsgálatán. A modell

fejlesztése során kiemelt figyelmet fordítottak arra, hogy az magával ragadó, precíz és magabiztos vezetési élményt kínáljon, függetlenül az időjárástól. A fejlesztőmunkát a Polestar Cyan Racing gyári pilótái, Thed Björk, Robert Dahlgren és Fredrik Ekblom is segítették.

A Polestar, a Volvo Cars nagyteljesítményű márkája is képviselteti magát az FIA túraautó világbajnokságának idei szezonjában, ahol a Polestar motorsport partnere, a Cyan Racing egy többéves program keretében a Volvo S60 és V60 Polestar utcai modelleken alapuló, újonnan kifejlesztett Volvo S60 Polestar TC1 versenyautó két példányával vesz részt.

A WTCC naptárában 12 versenyhétvége szerepel; a négy földrészen zajló bajnokságon többek között a Citroën és a Honda is versenybe száll a túraautó-versenyzés nagy becsben tartott világbajnoki címéért.