AutóAddikt Exkluzív 1996 Mercedes-Benz S500 L W140 projekt 1996 Mercedes-Benz S500 L W140: szelepfedél tömítések cseréje

1996 Mercedes-Benz S500 L W140: szelepfedél tömítések cseréje

Mondhatni, megfáradtak a szelepfedél tömítései az 1996-os évjáratú W140-es Mercedes-Benz S500 L-nek. Cseréltük, szó nélkül.

Miután jelentős olajszivárgást konstatáltunk napról-napra, ezért a Zöld Autószerviz egyik revíziója után nem is volt kérdés, mit kell tennünk., Ugyanis megállapítást nyert, hogy a bal és a jobb hengersor felől masszív folyás látszik, ami leginkább a kocsi alja felől látszik igazán.

Kiderült, hogy a szelepfedél tömítések viszonylag újak voltak, de a korábbi hozzá nem értő szervizeléseknek köszönhetően a gumik több helyen meg voltak tekeredve, és ezért jelentkezett a szivárgás. Tehát anno úgy rakták össze a szelepfedeleket, hogy a meggyűrődött gumi-részekre illesztették rá a fedelet, így csavarozták össze. Zseniális, gratulálunk.

Miután a levegőszűrőházat eltávolítottuk, jöhettek a fedelek, persze előtte a gyertyasor burkolatai, trafókábelekkel. Már itt feltűnt, hogy ahány csavar, annyi féle; ráadásul mindegyik csavar másként volt meghúzva. Akadt olyan, ami reccsent-roppant a kiszedésnél, de olyan is, ami nagyjából szabad kézzel kitekerhető volt a helyéről.

A szelepfedelek levétele után megvizsgáltuk a vezérműház, valamint a vezérműlánc állapotát is. Mindkét esetben pozitívak a benyomások, a szelepek, olajátvezetők rendben, újszerűek, a láncvezető műanyagok, láncfeszítők nincsenek kikeményedve, a lánc feszes, enyhe kopás látható a széleken, de ez semmit sem befolyásol. Még több ezer kilométerre jók vagyunk.

Megtisztítottuk a szelepfedeleket, kívül-belül, majd a tömítések ráigazítása után alapos ellenőrzés mellett visszakerültek a helyükre. Miután elkészült a munka, utolsó szemrevételezésként tükörrel körbenéztük a peremeket járó motor mellett, hogy ténylegesen kizárhassuk az esetleges fennmaradt szivárgásokat.

Sikeresen cseréltük tehát az 1996-os Mercedes-Benz S500 L W140 szelepfedél tömítéseit, így az olajfolyás maradéktalanul meg lett szüntetve.

Együttműködő partnerek: Mercedes-BenzClassic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huMercedes Alkatrészek Újpest, Hankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)

Fotó: Autóaddikt