AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz S420 W140: Dyson V15 Detect Absolute takarítás

1997 Mercedes-Benz S420 W140: Dyson V15 Detect Absolute takarítás

Bár elsősorban a Dyson V15 Detect Absolute otthoni megoldás porszívózásra, remek alternatíva lehet arra is, hogy hőn dédelgetett youngtimerünket kitakarítsuk, teljes körűen. Esetünkben projektautónkat, az 1997-es évjáratú W140-es Mercedes S-osztályt.

Bár túlzottan nagy koszt nem halmoz fel az autó, hiszen a használata minimális, főként a téli időszakban. Viszont az állásban isnlepi a por, kívül és belül is – utóbbi lekezeléséhez mindenképp olyan eszköz kell, ami kompakt, hatékony.

Ha vezeték nélküli – az sem hátrány: a Dyson V15 Detect Absolute teljes mértékben átalakítható autóporszívóvá, kompakt eszközzé, amely könnyedén hordozható, könnyedén vethető be az ilyen irányú feladatokra.

Elsősorban ez annak is köszönhető, hogy több kiegészítő fejvégződést is hozzá tudunk rendelni az eszközhöz. Mi alapvetően a Mercedes tisztítáűsához hármat használtunk:

  • Meghosszabbítható, közepesen puha sörtéjű fej,
  • Kemény sörtéjű fej,
  • Teljesen puha sörtéjű, kímélő fej

A meghosszabítható, közepes sörte-erősségű fejet általános értelemben minden olyan kárpithoz használtuk az autóban, amely valamilyen szinten érzékeny a karcolódásra, de azért emellett kell, hogy mélyebben megmozgassa a felületet.

A teljesen puha sörtés, alapból redőnyökhöz, reluxákhoz használható fej ideálisnak tűnt a bőrfelületek óvatos porszívózásához a Dyson V15 Detect Absolute-tal. Itt nem kellett tartanunk attól, hogy a W140 érzékenyebb bőr-részleteit megkarcoljuk, vagy bármilyen egyéb kárt teszünk.

A kemény sörtével felszerelt fej leginkább egy résznél, a könyöklő belső terének burkolatánál jött jól. Ez ugyanis a kezdetektől fpgva nehezen tisztítható, ráadásul anno valószínűleg kiömlött itt valamiféle parfüm, vagy illatosító, és a folt nagyon-nagyon nehezen halványítható. Eddig, ugyanis a Dyson V15 Detect Absolute „megtörte a jeget”, és hatékonyan elkezdte felszámolni a kellemetlen foltképzdőményt.

Mivel a Dyson V15 Detect Absolute rendelkezik olyan monitorzó funkcióval, amely mutatja, hogy milyen por- és szennyeződéstípusból mennyi kerül a portartályba, ezért analizáltuk az egyes munkafolyamatokat. Mindezek tekintetében a legtöbb jelenlévő porfajta a pollenszármazék, de az imént említett könyöklő belsejében inkább a poratka- illetve spóra, valamint gombapor (!) is megtalálható volt.

Így hát látszik, hogy mennyire hihetetlenül hatékony a Dyson V15 Detect Absolute porszívó. Nem mellesleg egy idős, huszonéves autó esetében is remek támogatást nyújt, alapvető kellék lehet a mindennapos ápoláshoz.