AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt 1997 Mercedes-Benz W140 S420: első lökhárító megújulása a CVH Autószerviz és karosszériaműhelyben

1997 Mercedes-Benz W140 S420: első lökhárító megújulása a CVH Autószerviz és karosszériaműhelyben

Lesz még dolgunk projektautónk, az S420-as W140-es Mercedes első lökhárítójával. Több részletben megy majd a korrekció, az első nekifutás meg is történt Hamza Csaba vállalkozása, a CVH Autószerviz- és karosszériaműhely révén.

Ha már kicseréltük a kürtöket a Mercedesben, ildomos volt levenni hozzá az első lökhárítót. Így könnyedén hozzáférhetővé vált az a munkafelület, ahol akadt párhuzamosan szintén némi munkálat: a lökhárító felfogatása volt kissé foghíjas.

Szó szerint foghíjas volt, ugyanis a felfogató csavarok közül kettő – a két felső – voltak csak a helyükön. Az alsó traktus – a kippatintható részeknél, a vonószemnél, valamint a hőmérő-szenzornál – teljesen hiányzott, konkrétan a belülről hegesztett csavarok bele voltak törve a lemezbe, egyenként úgy 0.5 centiméter állt rendelkezésre a hosszukból. Erre pedig lehetetlen lett volna felcsavarozni az anyákat.

Újfent speciális megoldásokat vetett be a CVH, és instant gyorsan lekerültek a csonkok, majd mehettek helyükre az újak. Így az első lökhárító teljes stabilitásnak örvend, ténylegesen a helyére került – elöl.

Hamarosan azonban újabb korrekció lesz elvégezve a lökhárítón: konkrétan szintbe lesz hozva, azaz az oldalvonalak párhuzamosak lesznek a sarokpontoknál is. Jelenleg a vezetőoldalon nagyobb a hézag, nem érnek össze az illesztések. Mindez annak köszönhető, hogy a felfogató sín-tartók inkorrekt szögben állnak jelenleg – ezeken lehetne állítani viszonylag tág spektrumban, viszont a jelenlegi műanyagok teljesen összerohadtak a tartófémekkel, illetve azok csavarjaival. Már sikerült beszereznünk kettő remek állapotú tartókonzolt műanyag tartókkal egyetemben Ámon Pali Mercedes-bontójából, amelyek csak arra várnak, hogy a helyükre kerülhessenek, és végre rendes szögbe kerüljenek az illesztések.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer