AutóAddikt Hírek 700 millió forintos felajánlással segíti ügyfeleit és az OMSZ-t a Groupama Biztosító...

700 millió forintos felajánlással segíti ügyfeleit és az OMSZ-t a Groupama Biztosító egyedülálló akciója

Péntektől dönthetnek a Groupama Biztosító KGFB ügyfelei a számukra felajánlott, összesen több mint 700 millió forint sorsáról.   Az érintett ügyfelek szabadon meghatározhatják, hogy a felajánlott összeget megtartják vagy jótékony célra, az Országos Mentőszolgálat támogatására szánják. Választásukról február végéig online, a biztosító weboldalán nyilatkozhatnak.

Mint azt a Groupama Biztosító korábban bejelentette, összesen több mint 700 millió forintot ajánl fel mintegy 250 ezer, egyedi KGFB szerződéssel rendelkező ügyfele számára. A felajánlott összeg az ügyfelek 2020. december 28-án hatályos kötelező gépjármű-felelősségbiztosításának egyhavi díjrészével arányosan kerül felosztásra. A felajánlás minden gépjárműtípus esetén jár, és minden magánszemély, egyéni vállalkozó, vállalkozás, jogi személy üzembentartó megkaphatja, aki 2020. december 28-án hatályos – és 2021. január 1-jével nem felmondott – egyedi, határozatlan idejű KGFB-szerződéssel rendelkezik a Groupama Biztosítónál. 

Az autósok 2020-ban összességében kevesebbet használták gépjárműveiket, kevesebb balesetet okozva. A biztosítótársaság a felajánlással egyben köszönetét is kifejezi ügyfelei felé, akik a kevesebb utazással felelősséget vállaltak a járvány terjedésének visszaszorításában, és egyúttal szeretne tisztelegni azok előtt is, akikre az elmúlt időszakban különösen nagy teher hárult. Az egyedülálló akció keretében az érintett üzembentartók ezért dönthetnek úgy is, hogy az összeget adakozásra használják fel, mely esetben az Országos Mentőszolgálat bajtársainak munkáját segíthetik, akik a megnövekedett feladatok miatt most jóval többet közlekedtek az utakon. 

 „A koronavírus elleni védekezésben az OMSZ rendkívüli szerepet vállalt, amiért a Groupama Biztosító felajánlásán keresztül szeretne köszönetet mondani a mentőszolgálat munkatársainakAhogy az egészségügyben dolgozó többi szakemberre, úgy a mentősökre is óriási teher hárult 2020-ban. A felajánlással szeretnénk kifejezni hálánkat áldozatos munkájukért, illetve megadni a lehetőséget ügyfeleinknek, hogy erkölcsi elismerésüket ily módon közvetíthessék a mentőszolgálat felé” – mondta el Bertrand Woirhaye, a Groupama Biztosító vezérigazgatója.

„Hálásak vagyunk a segítségért, sokat jelent számunkra a támogatás. A koronavírus járvány elleni küzdelemben a frontvonalban dolgozunk. Bajtársaink eddig több mint 70 ezer fertőzésgyanús, vagy igazoltan koronavírus fertőzött betegnek nyújtottak segítséget, és több mint 500 ezer ember járványügyi mintavételét végezték el. A Groupama Biztosító és ügyfeleinek felajánlása a munkánk elismerését is megtestesíti, ami erőt ad nekünk ahhoz, hogy azt töretlen elkötelezettséggel folytassuk.” – nyilatkozta Dr. Csató Gábor, az Országos Mentőszolgálat főigazgatója.

A visszatérítési időszak lehetőségei

A Groupama Biztosító érintett ügyfelei február 28-ig dönthetnek a felajánlott összeg sorsáról, az alábbiak szerint:

  • Bankszámlaszámuk megadásával rendelkezhetnek arról, hogy a biztosító arra utalja át számukra a felajánlott összeget vagy kérhetik annak beszámítását a meglévő KGFB szerződésük alapján fennálló díjfizetési kötelezettségükbe, vagy rendelkezhetnek az összegről az Országos Mentőszolgálat javára.
  • Amennyiben csoportos beszedéssel fizetik díjukat, február 28-ig nyilatkozhatnak az összeg beszámításáról díjfizetési kötelezettségükbe vagy választhatják a jótékony célt is. Amennyiben február 28-ig nem érkezik nyilatkozat, a biztosító automatikusan a bankszámlájukra utalja a felajánlott összeget.
  • Azok esetében, akik nem nyilatkoznak majd a biztosító online felületén, és nem csoportos beszedéssel fizetik díjukat, a felajánlott összeget az Országos Mentőszolgálat munkájának támogatására fordítja a biztosítótársaság.

A Groupama Biztosító vállalja, hogy a felajánlott, több mint 700 millió forintos összeg azon részét, melyről nem nyilatkoztak az arra jogosultak, illetve számlaszámuk hiányában nem tudja számukra eljuttatni, teljes egészében a mentők munkájának támogatására fordítja.

A felajánlás egyszeri és nem jelent kötelezettségvállalást a jövőre nézve, továbbá nem jelenti az ügyfél kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási díjának, díjelőírásának csökkentését sem, az változatlan marad.

Itt lehet nyilatkozni

Az érintett ügyfelek a Groupama Biztosító honlapjáról elérhető, a https://groupama.hu/hu/a-kotelezo-johet-szivbol/ aloldalon találják meg az akcióval kapcsolatos részletes információkat. Az azonosítást követően ezen a felületen tudnak regisztrálni, és itt jelölhetik be azt is, hogy a rendelkezésükre álló megoldások közül melyiket választják: megtartják vagy az Országos Mentőszolgálat javára rendelkeznek az összegről.