AutóAddikt Újdonságok A Lamborghini Countach LPI 800-4 megérkezett az Egyesült Államokba

A Lamborghini Countach LPI 800-4 megérkezett az Egyesült Államokba

a Monterey Car Week 2022 hátterében a Lamborghini Lounge Monterey exkluzív helyszínt biztosított a vásárlók számára, hogy átvegyék az első két Countach LPI 800-4-et, amely először érkezik az Egyesült Államokba.

Egy zártkörű ceremónia keretében Stephan Winkelmann, az Automobili Lamborghini elnök-vezérigazgatója mellett Mitja Borkert formatervezési vezető és Rouven Mohr műszaki igazgató is részt vett a futurisztikus, limitált szériás hibrid szuperautó érzelmes leleplezésén.

A múlt által inspirált és a jövő számára tervezett Countach LPI 800-4 a modern sportautókat örökre forradalmasító, látomásos dizájnt ünnepli. Világszerte mindössze 112 darabot gyártottak belőle, és ez a két Countach az egyetlen, amely Észak-Amerikában a Luci Del Bosco és a Bronzo Zante külső színét viseli.

„Mivel az Egyesült Államokban megkezdjük a Countach első kiszállításait értékes ügyfeleinknek, megtiszteltetés számunkra, hogy a Lamborghini Lounge Monterey-ben bemutathatjuk ezeket a remekműveket tulajdonosaiknak. A Countach évtizedek óta inspirálja a Lamborghini formatervezési DNS-ét, és csak úgy illett, hogy az új Countach LPI 800-4-et a világhírű, az autóipar kiválóságát ünneplő Monterey Car Week-en adjuk át” – jegyezte meg Stephan Winkelmann. „Számomra mindig nagyon különleges megtapasztalni azt az izgalmat és érzelmet, amit az ügyfelek éreznek, amikor először látják Lamborghinijüket.”

A Countach LPI 800-4 megtartja a V12-es hátsó középmotor (LP – Longitudinale Posteriore) utánozhatatlan élményét és hangját, beépítve a Siánhoz kifejlesztett hibrid technológiát (I). Az LPI 800-4 összkerékhajtású V12-es motorja 780 lóerőt teljesít, amit az elektromotor 34 lóerejével kombinálva összesen 814 lóerőt ad le (a névben 800-ra kerekítve), és kiemelkedő teljesítményt nyújt: 0-ról 100 km/h-ra mindössze 2,8 másodperc alatt gyorsul fel, 0-ról 200 km/h-ra 8,6 másodperc alatt, a végsebessége pedig 355 km/h-ra nő.