AutóAddikt Magazin A Raindance filmfesztivált támogatja a Lexus

A Raindance filmfesztivált támogatja a Lexus

A Lexus a fesztivál legelső virtuális valóság árkádjával valamint egy origami szalonnal vesz részt az idén 24. alkalommal megrendezett londoni Raindance filmfesztiválon, ahol az új Lexus LC 500 luxus túrakupé is megjelenik.

lexus-lc-500-h-hatso-autoaddikt

A fesztiválon tartják a Lexus Short Films sorozat harmadik tagjának, a The Nation Holds Its Breath című alkotásnak a világpremierjét. A fesztiválnak a londoni West End városrész ad otthon szeptember 21-e és október 2-a között.

A Lexus idén kiemelt partnerként vesz részt a világ legjobb független filmeseit felvonultató Raindance filmfesztiválon. Az autógyártó jelenléte megerősíti a Lexus nemzetközi profilját, mint a kreativitás és az innováció aktív támogatója, amelynek a film világában a The Weinstein Company-val közösen évenként megrendezett Lexus Short Films rövidfilm-sorozat is teret ad.

A Lexus támogatásával jött létre a fesztivál első virtuális valóság (VR) árkádja a Covent Garden-i Hospital Clubban, ahol a látogatók 14 különböző filmes alkotásban merülhetnek el, kísérletezve a különböző innovatív mesemondó technológiákkal. A VR program egy sor erőteljes hatású dokumentumfilmet, valamint az empátia témakörével foglalkozó filmeket tartalmaz. A fesztivál látogatói a Lexus Origami szalonjában, a Vue PIccadilly-n pihenhetik ki fáradalmaikat, és tehetik próbára ügyességüket a 90 másodperces origami macska feladattal: kipróbálhatják, képesek-e úgy meghajtogatni a papírállatot, ahogyan a Lexus magasan képzett Takumi szakemberei javítják kézügyességüket.

A fesztivál látogatói a modell 2017-es piaci bevezetését megelőzően találkozhatnak az új Lexus LC-vel, a márka legújabb formai és technológiai vívmányait megtestesítő luxus túrakupéval. Az LC500 a virtuális valóság árkáddal egyidőben lesz látható a Hospital Club területén. A Piccadilly Circus-ön megrendezett Raindance zsúfolt programjában a 2016-os Lexus Short Films rövidfilm-sorozat égisze alatt kibocsátott harmadik kisfilm világpremierjére is sor kerül.

A The Nation Holds Its Breath című filmet az ír KevCahill rendezte. A Lexus Short Films sorozat első és második filmje, a francia Alexis Michalik által rendezett Friday Night, illetve a Messiah, Damian Walshe-Howling ausztrál rendező filmje szintén vetítésre kerül.

Az idei, 24. Raindance filmfesztivál szeptember 21. és október 2. között várja a látogatókat, akik 90 nagyfilmből és 85 rövidfilmből álló, számos angliai, európai és világpremiert felvonultató programból válogathatnak. A fesztivál keretében zajló versenyen színészekből, filmipari szereplőkből és újságírókból – többek között Stephen Fry, Joanna Lumley, Imelda Staunton és Anna Friel – álló zsűri mond ítéletet a pályaművek felett.