AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt A W140-es Mercedes-Benz S420 megújulási projektben együttműködő partnerünk a Loctite

A W140-es Mercedes-Benz S420 megújulási projektben együttműködő partnerünk a Loctite

Új stratégiai-együttműködő partnerrel bővült az 1997-es évjáratú Mercedes-Benz W140 S420 megújulási projekt. A Henkel égisze alá tartozó Loctite felajánlotta segítségét ragasztóanyagok, tömítő paszták és tisztítószerek biztosítása terén.

Mivel szeretett W140-es Mercedes S420 projektautónk idén is számos megújulási folyamaton megy majd keresztül, fontos az aktuális javítanivalók feltérképezése. Ennek kapcsán jött a képbe a Loctite márka, mint remek, világvezető gyártó ragasztás- és tömítéstechnika terén.

Kapcsolódó javításunk a napokban fog lezajlani: az S420-as M119 kódjelű 4.2 literes V8-asa új vezérműtengelyállító mágnesek után kiáltott. A Zöld Autószerviz diagnózisa szerint mindkét mágnest – a vezető- és utasoldali is – cserélni kell, mivel anyaguk megfáradt, és főként a csatlakozóknál egyelőre gyenge olajszivárgás érzékelhető.

A cseréhez professzionális tömítőanyagra és tisztítószerre van szükségünk. A Loctite termékek kitűnőek, ráadásul tömítéstechnika téren a Daimler-Benz korszakra (is) visszanyúlik jelenlétük. Ezért is tűntek ideális választásnak – az alábbi produktumokat használjuk majd az alkatrészcseréhez:

  • Loctite 574 felülettömítő, 50 ml kiszerelés
  • Loctite SF7063 általános tisztító és zsírtalanító, 400 ml kiszerelés

Természetesen folyamatos figyelmet szentelünk a vezérműtengelyállító mágnesek cseréjének, és részletesen írunk majd a procedúráról.

Együttműködő partnerek: Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld Autószerviz, MerciBolt.huHankook Tire MagyarországULO, Loctite (Henkel Adhesives), Olajshop.hu

Fotó: Canon / Camera Kft.

Utómunka: Acer