AutóAddikt Exkluzív 1997 Mercedes-Benz S420 W140 projekt A1406906940 vezetőldali első sárvédő-díszburkolat visszahelyezése az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140-re

A1406906940 vezetőldali első sárvédő-díszburkolat visszahelyezése az 1997-es Mercedes-Benz S420 W140-re

Korábbi cikkünkben beszámoltunk arról, hogy projektautónk, az 1997-es S-osztályos Mercedes W140 vezetőoldai sárvédőjét szintezni kellett, mert a szimmetria nem annyira volt szerethető. Ezzel készen vagyunk, utána jöhetett is az A1406906940 Sacco-deszka visszahelyezése.

Kicseréltük a patenteket (2 db), valamint a kerék felé eső kis felső sínbe bepattintottuk a felfogató műanyagot. Visszatettük a gumitömítést rá, majd a három alsó műanyag fület behelyeztük a foglalatokba. Mindezt csukott első ajtónál volt a legegyszerűbb végezni, kivéve a 2 db rögzítőcsavar visszatételét (ezek is újra lettek cserélve).

A kerékjárati ív felől kezdtük a visszahelyezést, miután a fülek a helyükre kerültek. Itt helyére kerül a műanyag felfogató, majd a patentek is bepattantak pozíciójukba.

Itt jegyeznénk meg érdekességként, hogy a patent felfogató műanyag karikák bepattintása kimondottan nehéz szülésnek ígérkezett. Ámon Pali ismét segítségünkre sietett egy jó tanáccsal: azt javasolta, hogy a műanyag felfogató karikákra fújjunk egy kevés WD40-et, majd úgy próbáljuk a berakásukat. Sikerrel is jártunk, a felfogatók a helyükre ugrottak, stabilan állnak.

Végül a visszacsavarozás következett, ehhez a vezetőoldali ajtót maximálisan ki kell nyitni, ugyanis így férhetők hozzá a csavarok (a sárvédőelem csavarjai szintén).

Együttműködő partnerek: Mercedes-Benz, Classic Vehicle HungaryVictor’s CustomsZöld AutószervizMerciBolt.huHankook Tire MagyarországULOLoctite (Henkel Adhesives)Olajshop.hu

Fotó: Autóaddikt

Utómunka: Acer