AutóAddikt Magazin Akár Ford GT-t is vezethetünk a Forza 6-ban

Akár Ford GT-t is vezethetünk a Forza 6-ban

A közelmúltban jelentette be a Microsoft, a Turn 10 Studios és a Ford, hogy kooperációjuk keretében az Xbox autós sorozatának következő része, a Forza Motorsport 6 borítóján, a néhány nappal ezelőtt leleplezett Ford GT szerepel majd.

ford_gt_forza_motorsport_6

A játék kizárólag Xbox One konzolon lesz elérhető. A GT egy igazi technológiai bravúr a Ford és az EcoBoost technológia számára, fejlett aerodinamikát és könnyű szénszálas szerkezetet vonultat fel. Az autó a kereskedésekben jövő év végétől lesz megvásárolható világszerte.

A Ford nagy teljesítményű autói ugyanakkor nem csak a boríton, de a játékban is helyet kapnak majd. Az autógyártó Performance termékcsaládja tartalmazza az új GT, a Shelby GT350 Mustang és az F-150 Raptor modelleket is, amelyet a Ford szintén néhány nappal ezelőtt leplezett le. Ezek az autók is ebben az új játékban debütálnak és lesznek virtuálisan kipróbálhatók.

“Nagy megtiszteltetés ezen a történelmi pillanaton osztozni a Forddal, és a GT öröksége előtt tisztelegni azzal, hogy a Forza Motorsport 6 borítójára kerül az új modell.” – fogalmaz Phil Spencer, az Xbox vezetője. “Nagyon izgalmas egy autó premierjével egyszerre bejelenteni egy új játékot – ez az autóipar egyik legnagyobb eseménye, és alig várjuk, hogy további részleteket oszthassunk meg a játékról.”

A Forza Motorsport a Metacritic szerint az elmúlt évtized legmagasabb értékeléseket kiérdemelt autós sorozata. A Turn 10 Studios fejlesztésében a sorozat ötvözi az iparág csúcsának számító újgenerációs grafikát és szimulációját, és az Xbox One legtöbbet játszott versenyjátéka is egyben.

forza_motorsport_6_xbox_one

“A Ford GT a szuperautók legújabb nemzedékét képviseli, ultrahatékony EcoBoost motorjával, sofőrcentrikus technológiájával és könnyű szénszálas szerkezetével.” – teszi hozzá Raj Nair, a Ford csoport termékfejlesztésért felelős alelnöke. “A Microsofttal és a Turn 10 Studios-zal együttműködni lehetőséget ad arra, hogy soha nem látott, világméretű közönséggel osszuk meg az új GT szuperautót, hogy virtuálisan is átélhessék a Ford Performance termékcsalád szépségét és izgalmát.”

Az autóipar úttörőjeként a Ford az innováció vezetője. Az új GT olyan technológiákat kínált, mint az aktív aerodinamika, könnyűsúlyú szénszálas utascella, kerámia-karbon féktárcsák és egy több mint 600 lóerős EcoBoost motor.

“Ahogy a Ford az autótechnológia határait feszegeti a GT-vel, a ‘Forza Motorsport 6’ ugyanígy magáénak tudhatja az innováció szellemét. Ez lesz a legfejlettebb szimulátorunk, ami élvezetes és élethű vezetési élményt nyújt az autórajongók és játékosok számára is.” – árulja el Dan Greenawalt, a Turn 10 Studios kreatív vezetője. “Nagyon várjuk már, hogy júniusban, az E3 rendezvényen többet is mutathassunk a játékból.”