AutóAddikt Bemutatók Ford Az egész Ford haszonjármű-paletta felsorakozott a márka roadshowjának budapesti állomásán

Az egész Ford haszonjármű-paletta felsorakozott a márka roadshowjának budapesti állomásán

A Ford országos haszonjármű roadshowja Budapesten állomásozott egy napig. Az eseményen bemutatkozott az egész paletta, alapvetően a KKV szektor, illetve flottapartnerek képviselői voltak jelen. Persze azért néhány szakújságíróval is találkoztunk.

Bár flottás és céges esemény volt elsősorban a Ford haszonjármű roadshowjának budapesti, az Aquaworld-ben megrendezett szakmai napja, újságírókat is – így minket is – invitáltak az eseményre. Bő, mindent átfogó prezentációk keretein belül lehetett megismerkedni a Ford jelenleg aktuális haszonjármű-protfóliójával, a Transit, Tourneo, valamint a Ranger modellek különböző variációval találkozhattak testközelből a meghívottak.

Az előadások során megtudtuk, hogy 2018-ban a kishaszonjárművek szegmensében 15.1 százalékos részarányt, míg a nagyhaszonjárművrl piacán (3.5 tonna felett) kerek 4 százalékos részarányt ért el a márka Magyarországon.

2018 július végéig egyértelműen a Ford vezette a haszonjárműpiacot idehazam 21.7 százalékos értékkel, maga mögé utasítva a többi konkurens márkát (Fiat 9.3, Renault 9.0, Volkswagen 6.6, Mercedes-Benz 5.6 százalék).

Újdonságként a V362 PHEV kódnevű projektet is bemutatták, amely egy haszonjármű koncepció, plug-in hybrid hibrid hajtásra építve.

A rendszer 50 kilométer tisztán elektromosan megtehető hatótávot ígér, vízhűtéses akkumulátor-rendszerrel.

A társított 1 literes EcoBoost 3 hengeres benzinessel együtt akár 500 kilométer hatótáv is elérhető lesz. Mindezt úgy, hogy a rakfelületek nem változnak (Tourneo).

Elhangzott, hogy a Ford kiemelt figyelmet fordít a dízelmotorok emissziós rendszerinek fejlesztésére. Így nem meglepő módon elsődleges helyen a DPF kerül fókuszba a fejlesztések során, redukálva a korom- illetve PM kibocsátást a modern dízelmotoroknál.

A DPF (Diesel Particulate Filter) részecskeszűrő adott szemcseméret felett szűri ki a nemkívánatos összetevőket, a koromrészecskéket átmenetileg tárolja.

Szó esett a Ford márkaszervizek kapacitásának folyamatos növeléséről. Ezt úgy oldják meg, hogy még több szerelőt vesznek fel a hálózatba, ezáltal a jövőben új szervizpontok létesülhetnek (például Ford Expressz Szerviz), de az újgenerációs munkaerőt is támogatják.

Ehhez nyújt segítséget a Ford Karrier Programja, amely elsődleges célja a szerelők megtartása, a gyakornokok képzése, valamint a műszaki- és szakközépiskolákkal való együttműködés.

Még több fotó: AutóAddikt Facebook oldal

Fotó: Canon
Szerkesztőségünk mobilinternet-hozzáférését a Telenor Magyarország biztosítja. Az Autóaddikt.hu Telenor Hello Data csomagot használ.
Együttműködő partnereink: Acer Hungary, ASUSDuplitec, Canon, Camera Kft., Telenor Magyarország
Utómunka hardver: Acer, ASUS