AutóAddikt Hírek BMW i3 a Német Nagykövetség szolgálatában Budapesten

BMW i3 a Német Nagykövetség szolgálatában Budapesten

A budapesti Német Nagykövetség egy vadonatúj BMW i3-ast vásárolt, mellyel a Nagykövetség flottája egy elektromos, a hosszú távú fenntarthatóság szimbólumát is jelentő BMW modellel bővült.

Az Imperial Blue BMW i3 elektromos modell az emissziómentes közlekedés egyik kiváló képviselője és mint ilyen, ideális nagyvárosi jármű a budapesti forgalomban. Az autót a Budai Várban a Német Nagykövetségen adta át Volkmar Wenzelnek, Németország Nagykövetének Massimiliano Di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója. Az elektromos i3-as egyfajta innovációs és jövőbe mutató autós szimbólumként csatlakozik a Nagykövetség BMW flottájához.

„A Német Nagykövetséget is elérte az elektromobilitás korszaka, nagy örömömre szolgál, hogy hamarosan elektromos autóval közlekedhetünk. Az autó csúcstechnikája rendkívül meggyőző, vezetője úgy érzi magát, hogy a jövő alakításában is részt vállal. A legmodernebb technológia használatával szeretnénk jelentősen hozzájárulni környezetünk és klímánk megóvásához. Az elektromos autók és buszok, valamint az elektromos töltőállomások számának folyamatos növekedése Budapesten, illetve közvetlen szomszédságunkban, a Budai Várnegyedben olyan előnyt jelentenek, mely a Német Nagykövetség számára is kedvező” – mondta el Volkmar Wenzel, Németország Nagykövete az ünnepélyes átadás során.

„Nagy megtiszteltetés, hogy a Nagykövetség a világ és egyben Magyarország legnépszerűbb prémium kompakt elektromos autója mellett döntött. A BMW i3 kiemelkedő dinamizmust, minőséget és intuitív kezelhetőséget garantál és egyben a BMW Group innovációs szimbóluma is, mellyel jól jelzi a vállalat elektromobilitás terén tett erőfeszítéseit. Az i3-as modell valódi mérföldkő a BMW Group stratégiájában, mely szerint a világ vezető elektromobilitási szolgáltatója szeretne lenni. A BMW i3-as modellen kívül további 8 konnektorról tölthető plug-in-hibrid BMW és MINI modellt kínálunk sikerrel, így 2017-ben több mint 100 000 db elektromos meghajtást használó autót értékesítettünk világszerte. A 2014 novemberében Magyarországon bevezetett BMW i3 igazi átütő siker a magyar piacon is, melyhez hathatósan hozzájárul a zöld rendszám, a kapcsolódó kedvezmények és főként az elektromos autók értékesítését ösztönző állami támogatás. Mindezekkel a kondíciókkal a közép- és délkelet-európai régióban kiemelkedően sikeres piacnak számítunk” – mondta el Massimiliano di Silvestre, a BMW Group Magyarország ügyvezető igazgatója az átadás alkalmával.

Az új BMW i3 elektromos motorja 125 kW/170 lóerő maximális teljesítményre képes, amelyet – az elektromos hajtásláncok sajátosságaként – már álló helyzetből rendelkezésre álló, 250 Nm csúcs forgatónyomaték egészít ki. A tisztán elektromos meghajtású prémium kompakt a gázpedál érintésére egy soros hathengeres benzinmotor lendületével gyorsul, a megtorpanás-mentes, folyamatos teljesítmény-átvitelről pedig egy fokozatmentes automataváltó gondoskodik. A modell mindössze 7,3 másodperc alatt sprintel fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra, végsebességét pedig az elektronika 150 km/óránál maximálja.

A padlólemezbe épített nagyfeszültségű lítium-ion akkumulátor egyetlen feltöltésével a modell a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus (NEDC – New European Driving Cycle), valamint a valós körülmények közötti legdinamikusabb járműhasználat eredményeit vizsgáló, globális szabvány szerint működő tesztciklus (WLTP – Worldwide Harmonized Light Vehicle Test Procedure) mérései szerint 290–300 kilométer, illetve 235-255 kilométer, hétköznapi használat során azonban minimum 200 kilométer megtételére képes. Az új BMW i3 kombinált energiafogyasztása a legmodernebb autók menetteljesítményét vizsgáló EU-ciklus típus-specifikus tesztkörének mérései szerint 13,1–13,6 kWh 100 kilométerenként.