AutóAddikt Magazin DoQ Classic Mobils: különleges veterán autók a tévécsatorna mai műsorában

DoQ Classic Mobils: különleges veterán autók a tévécsatorna mai műsorában

Ferrari 246 GT, Pagoda Mercedes, Mercury Comet – oldtimer autómodellek, melyek koruk ikonikus darabjai voltak, manapság pedig a gyűjtők felbecsülhetetlen értékű kincseiként tartják őket számon. A DoQ Classic Mobils című műsorában szeptember 3-án, azaz ma több, különleges veterán autó éled újjá, miközben Thoth Zsolt raliversenyző navigátor bemutatja az egyes modellekhez köthető életérzést, azok történelmi jelentőségét és a gyártási év legfontosabb közéleti történéseit.

doq-classic-mobils-autoaddikt

A Ferrari márka 1940-es indulása óta többször került megérdemelten a címlapokra, hiszen a vörös sportkocsi mindig is a luxus legmagasabb kategóriáját képviselte. 2004-ben azonban az autóversenyzőket szponzoráló cég váratlan lépést tett: négyszázadik, Enzo típusú modelljét II. János Pál pápának ajándékozta, aki a legendás kocsival indult szokásos vatikáni körútjára. A rendhagyó utat követően az egyházfő a pápamobil mellett maradt, és az ajándék autót árverésre bocsátotta. Az összegyűlt pénzből a 2004-es cunami károsultjait támogatták.

Szeptember első szombatján maratoni műsorral várja az autók szerelmeseit a DoQ Classic Mobils című sorozata, ahol ilyen és ehhez hasonló történeteket ismerhetnek meg a nézők. A műsor elsődleges célja, hogy többet adjon egy egyszerű autósmagazinnál: a legendás oldtimerek technikai jellemzőin túl megismerhetjük azok történelmi hátterét is.

Az időutazást Thoth Zsolt, raliversenyző és navigátor vezeti, aki szerint elmesélhető történetből rengeteg akad. „A műsor összeállításához szükséges kutakodás alatt például kiderítettem, hogy a stuttgarti Mercedes-Benz Múzeum Magyarországon is restauráltatja autóit. Az oldtimer autók egyébként 2012 óta foglalkoztatnak komolyabban, amikor Kőváry Barnával első magyarként részt vettünk a Monte Carlo Historic Rallyn – a legendás járgányok azonnal rabul ejtettek. A versenyt egy Trabanttal teljesítettük, ami azért is volt nagy szenzáció, mert a franciák ’62-ben látták utoljára ezt a keletnémet márkát” – mesélte az őszi szlovén bajnokságra készülő raliversenyző.

A Classic Mobils a múlt századi autócsodákhoz méltóan régi zenékkel és retro hangulattal teremti meg az igazi old school életérzést.

Tehát Classic Mobils maraton szeptember 3-án, 20.00 órakor a DoQ műsorán!