AutóAddikt Autó-motorsport Formula E csapatot indít a DS és a Virgin Racing

Formula E csapatot indít a DS és a Virgin Racing

A Formula-E sorozatban versenyző Virgin Racing csapat részéről Sir Richard Branson, a DS részéről pedig Yves Bonnefont vezérigazgató voltak jelen azon a ceremónián, melynek során bejelentették, hogy a két társaság partneri szerződés keretében közösen indítja a DS Virgin Racing csapatot a FIA 2015-2016-os Formula-E szezonjában.

virgin_racing_ds_egyuttmukodes_autoaddikt

Az együttműködési szerződés értelmében a DS Motorsport egysége szállítja a közös csapat számára a versenyautóval kapcsolatos kutatási és fejlesztési tapasztalatot és szaktudást. A Virgin Racing Engineering stratégiájával összhangban a márka átadja a csapatnak a magas szintű versenyzéshez és a bajnokság megnyeréséhez alapvetően szükséges versenytapasztalatokat, koncepcionális és szervezési ismereteket.

A szerződéssel kapcsolatban Alex Tai, a Virgin Racing Team vezetője a következőket fejtette ki : „A DS-szel kötött együttműködésünk nem csupán két különleges márka szövetsége, hanem egyértelmű kifejezése annak, hogy csapatunk meg akarja nyerni a FIA Formula-E bajnokságát. Másrészt tanúskodik arról a törekvésünkről is, hogy élen járjunk a Formula-E-ben alkalmazott úttörő technológiai megoldások terén, amelyeket hamarosan az utcai autók fejlesztésében is felhasználhatunk”.

A Virgin csoport alapítója, Sir Richard Branson hozzátette : „Rendkívül nagy öröm számomra, hogy a Virgin Racing olyan komoly partnert talált, mint a DS. A Formula-E az első szezonban izgalmas, látványos, nézőbarát versenyeket hozott, melyek során gyakorlatilag minden csapat nyert. Izgatottan várom a folytatást a második szezonban, immáron új partnerünkkel, a DS-szel – célunk, hogy még több bajnokságot nyerjünk együtt. Boldog vagyok, hogy a Virgin Racing ilyen komoly szerepet játszhat a Formula-E egyik legfontosabb feladatában : abban, hogy nagy autómárkákat nyerjen meg az autósport számára, mégpedig azért, hogy az itt alkalmazott fejlesztéseket idővel azokban az autókban is fel tudjuk használni, amelyeket a mindennapokban vezetünk. Ez az együttműködés minden bizonnyal sikertörténet lesz, az autósportban is, de az elektromos autók fejlesztése tekintetében is”.

Yves Bonnefont, a DS vezérigazgatója így nyilatkozott : „A DS szerepvállalása a Formula-E sorozatban, illetve a Virgin Racinggel folytatott együttműködése tökéletesen tükrözi a márka pozícióját. Teljes mértékben közösséget tudunk vállalni a Formula-E értékeivel : az avantgárd technológiai megoldásokkal és a közönségbarát attitűddel. A versenyek során szerzendő tapasztalataink pedig kulcsfontosságúak lesznek a saját ügyfeleinket szolgáló technológiai eljárások fejlesztésében”.