AutóAddikt Hírek Hivatalos: cégnevet változtatott a Kia

Hivatalos: cégnevet változtatott a Kia

A márka átalakulási terveinek és globális perspektívaváltásának megfelelően, a fenntartható mobilitási szolgáltatóvá való átalakulás jegyében a Kia Motors Hungary is megváltoztatta hivatalos cégnevét.

Azzal, hogy a név Kia Motors Hungary-ről Kia Hungary-re változik, a cég határozottan kifejezi a vállalat tavaly bemutatott hosszútávú átalakulási tervében (a Plan S-ben) foglaltak iránti elkötelezettségét. A cél, hogy a márka világszinten is vezető szerepet töltsön be mint fenntartható mobilitási szolgáltató. Ennek a folyamatnak fontos része az új, villamosított hajtású és tisztán akkumulátoros-elektromos modellek bemutatása éppúgy, mint új mobilitási módok és szolgáltatások bevezetése, és a speciális, úgynevezett „feladatra tervezett” járművek piacra vitele. Mindezek mellett a Kia folyamatosan alakítja egyre tisztábbá és fenntarthatóbbá gyártási, termelési folyamatait, jelentős részben tiszta energia felhasználásával és az újrahasznosítási arány növelésével.

A Kia az akkumulátoros elektromos járművek népszerűsítésére törekszik világszerte: 2026-ig összesen hét ilyen, eleve tisztán elektromos hajtásra tervezett új modell bevezetése a cél. A több szegmensben érkező friss modellek sorában éppúgy lesznek személyautók és szabadidős modellek, mint egyterűek, valamennyi közös jellemzője az iparági élvonalba tartozó technológia, a hosszú hatótáv és a gyors tölthetőség. Az alapot minden esetben a márka globális elektromos padlólemeze, az E-GMP adja. Az átalakulás izgalmas folyamata az új EV6 crossover márciusi bemutatásával már el is kezdődött.

A cégnév megváltoztatása is e folyamat fontos része, a cél, hogy a márka minél többekhez jusson el, és minél többek érdeklődését keltse fel.