AutóAddikt Magazin Eladó Dieter Bohlen egykori W140-es Mercedes-Benz CL 600 kupéja

Eladó Dieter Bohlen egykori W140-es Mercedes-Benz CL 600 kupéja

A mobile.de-n bukkantunk rá az egykori Modern Talking frontemberének, Dieter Bohlen-nek 1994-es évjáratú Mercedes-Benz CL 600 kupéjára. Az autót csekély 29900 eurós áron kínálják.

A 6 literes V12 motorral szerelt kupébálna presztízsét nyilván nagyban feldobja az, hogy Bohlen volt az első tulaj, még a kilencvenes évek közepén. Ha az adatok ténylegesen hitelesek, az autóban jelenleg mindössze 128 ezer kilométer van, ami egyébként hihető, hiszen a fotók alapján egy rendkívül megkínélt állapotú 140-es kupéről (CL) van szó.

Az S600 balesetmentes, s ahogy a felvezetésben említettük, összesen – Bohlen-nel együtt – 2 tulaja volt eddig. Ez már a 394 lovas (az első szériás 600-asok még 408 lőerőt tudtak, aztán a környezetvédelmi normák és szabályozások miatt lenyisszantottak 14 lóerőt a teljesítményből, így pár grammal csökkent a CO2-kibocsátás is nyilván).

Valamilyen hirtelen ötlettől vezérelve az autóra ráerőltettek egy AMG packettet, lehet, ezt nem kellett volna, ugyanis így már nem annyira autentikus az S600 kupé, és nagyon valószínű az is, hogy anno Dieter Bohlen-nél még az eredeti gyári színekben tündökölt az autó.

Persze az látszik, hogy a CL600-as temérdek extrával lett felszerelve, legalábbis olyanokkal, amelyek az első facelift előtt elérhetőek voltak.

Értelemszerűen még PTS (parkolássegéd), valamint GPS navigáció nem volt még az autóban, viszont sibeda, automata klíma, elektromos tükrök, sofclose és még sok egyéb opció díszíti az extralistát.

S arra, hogy kissé custom-made az autó, más jel is utal: az extrák felsorolásánál helyt kapott még egy Lorinser-csomag is – óracsoport (?) és kipufogó.

Forrás/fotók: mobile.de