AutóAddikt Hírek Idén is a MINI John Cooper Works lett a legsportosabb kisautó

Idén is a MINI John Cooper Works lett a legsportosabb kisautó

A sport auto német autós szakmagazin olvasói 2016-ban is megválasztották az év legsportosabb négykerekűit, a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje pedig sikeresen megvédte bajnoki címét az import kisautók mezőnyében.

mini-john-cooper-works-teszt-autoaddikt-004

Legyen szó akár kanyargós országúti utazásról, akár vérpezsdítő versenypályás tempóról, a MINI John Cooper Works minden esetben a legmagasabb szintű mérceként szolgál, s nincs ez másként a sport auto német autós szakmagazin olvasói szavazásán sem: a tavalyi kategóriagyőzelem után a brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje idén ismét elnyerte a legsportosabb járművek aranyérmét az import kisautók mezőnyében. A szavazatok 28,2 százalékának bezsebelésével a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja (átlagos üzemanyag-fogyasztás: 6,3 liter/100 km; kombinált károsanyag-kibocsátás: 147 gramm/km) messze a legsikeresebb kisautónak bizonyult, s egyúttal azon kevés négykerekűek egyike, amelyek továbbra is extázisban tartják a vezetés sportos menetteljesítmény iránt rajongó szerelmeseit.

A sport auto német autós szakmagazin olvasói 1980 óta minden évben megválasztják az adott év legsportosabb modelljeit, idén pedig a sorozatgyártásban kínált és tuningolt járművek 25 kategóriájában nem kevesebb, mint 235 négykerekű versenyzett a szavazatokért. 2015 óta az olvasók a legsportosabb sorozatgyártású import modellre is voksolhatnak. A legutóbbi fordulóban összesen 16 953 érvényes szavazat érkezett a jelöltekre.

mini-john-cooper-works-teszt-autoaddikt-002

Letaglózóan dinamikus menetteljesítményét a MINI John Cooper Works elsősorban a sorozatgyártású modellben valaha kínált eddigi legerősebb MINI-motornak köszönheti. A típus-specifikus hangolású MINI TwinPower Turbo technológiával felszerelt 2.0 liter hengerűrtartalmú, négyhengeres erőforrás 170 kW/231 lóerő maximális teljesítményre képes, amely az extrém vezetési élmény érdekében a mérnöki precizitással megtervezett nagyteljesítményű csomag alappilléreként a sport futóművel, a MINI John Cooper Works aerodinamikai elemekkel és az utastér versenysportos kiegészítőivel tökéletes harmóniát alkot.

mini-john-cooper-works-teszt-autoaddikt-003

A brit kisautó-gyártó háromajtós csúcsmodellje 6,3 másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás sebességre, amely az opcionális extrafelszereltség részeként elérhető hatsebességes Steptronic automataváltóval 6,1 másodpercre csökken.

mini-john-cooper-works-teszt-autoaddikt-001

Piaci bevezetésekor a MINI John Cooper Works legújabb modellgenerációja újabb fejezetet nyitott a brit kisautó-gyártó és a John Cooper Works divízió több évtizedre visszatekintő, közös sikertörténetében, versenypályás teljesítményszintre emelve a MINI hamisítatlanul egyedi, gokartosan agilis vezetési élményét. A háromajtós csúcsmodell mellé idén tavasszal gurult fel a rajtrácsra az új MINI John Cooper Works Cabrio is, a vérpezsdítő modellcsalád harmadik tagja pedig éppen az utcai debütálás küszöbén áll. Sokoldalú utasterével és az alapfelszereltség részeként kínált ALL4 intelligens összkerékhajtással a 2016-os Párizsi Autószalonon bemutatott új MINI John Cooper Works Clubman arra hivatott, hogy a prémium kompakt szegmens rajongóival is megismertesse a lélegzetelállítóan sportos vezetés élményét.