AutóAddikt Újdonságok Ilyen lett az új BMW X4 M40i – mutatjuk

Ilyen lett az új BMW X4 M40i – mutatjuk

A vadonatúj BMW X4 M40i piaci bevezetésével új zászlóshajó érkezik a világszerte nagy népszerűségnek örvendő BMW X4 modellcsaládba.

bmw-x4-m40i-autoaddikt

A BMW X4 M40i a még tovább fejlesztett menetdinamika és az érzelmekkel átitatott, kivételes exkluzivitás terén új mércét állít fel a Sports Activity Coupe (SAC) modellek szegmensében.

Markáns kisugárzás

A vadonatúj BMW X4 M40i karosszéria-kialakítása egyértelműen demonstrálja a BMW M Performance modellekre jellemző szabványokat. A Ferric Grey világos vas-szürkére fényezett első lökhárító-betétek és külső visszapillantó-házak, az opcionálisan ultramagas teljesítményű gumiabroncs-kombinációval felszerelt exkluzív, 20 coll méretű, duplaküllős M könnyűfém keréktárcsák, valamint a szelepvezérléssel és kétoldali Chrome Black végződéssel ellátott sport kipufogórendszer egyedülálló összeállítása a vadonatúj BMW X4 M40i rendhagyó karakterét hangsúlyozza. A BMW M modellekre jellemző kivételes hangulat az utastér apróbb részleteiben is visszaköszön. Az M bőrkormány, a sebességváltó M előválasztó karja, a sportülések és a típusspecifikus küszöbdíszek egytől egyig a vezetés abszolút élményét sejtetik, ahogyan a műszeregységen felvillanó digitális „X4 M40i” típusmegjelölés is.

Egyszerre erőteljes és gazdaságos

A vadonatúj fejlesztésű, M Performance TwinPower Turbo technológiával dolgozó soros hathengeres benzinmotor a vadonatúj BMW X4 M40i motorterében ünnepli világpremierjét. A 3.0 liter lökettérfogatú erőforrás maximális, 265 kW / 360 lóerő teljesítményét percenkénti 5800 és 6000 főtengely-fordulat között adja le, 465 Nm csúcs forgatónyomaték mellett (kombinált üzemanyag-fogyasztás: 8,6 liter / 100 km, kombinált károsanyag-kibocsátás: 199 gramm / km)*. Eme nagyteljesítményű benzinmotornak és a korszerűsített M Performance TwinPower Turbo technológiának köszönhetően a BMW X4 M40i kevesebb, mint öt másodperc alatt gyorsul fel álló helyzetből 100 km/órás tempóra és 250 km/órás végsebességre képes (elektronikusan leszabályozva).

Lenyűgöző menetdinamika

A vadonatúj BMW X4 M40i típusspecifikus hangolású sport futóműve majdhogynem sportautós menetdinamikát biztosít. A keményebb rugók és stabilizátorok, a nagyobb dőlésszögű első tengely, a speciálisan BMW M Performance járműkarakterisztika szerint állítható adaptív lengéscsillapítók és a teljesítmény-szabályzó opcióval (Performance Control) ellátott, hátsókerék-meghajtásra optimalizált intelligens BMW xDrive összkerékhajtás együttese precíz kormányreakciót, tökéletes egyenesfutást, csökkentett hajtási befolyást és a vezetés maximális élményét garantálja.