AutóAddikt Magazin Minden eddiginél jobban elférnek az iskolakezdésre megnőtt gyerekek az új Ford Focusban

Minden eddiginél jobban elférnek az iskolakezdésre megnőtt gyerekek az új Ford Focusban

Tudta, hogy egy iskoláskorú gyermek évente átlagosan 6 centit nő? De egy év alatt akár 16 centit is nőhet… vagy egyetlen éjszaka leforgása alatt fél centimétert is! Ez nem jelenthet gondot, főként, ha Ford Focus kerül fókuszba a téma kapcsán.

Ez azt jelenti, hogy a tanév kezdetén az iskolás gyermek – aki éppen beülni készül a családi autóba – 2 centivel is magasabb lehet, mint a nyári szünet elején volt.

Egy tudományos vizsgálat kimutatta, hogy az iskoláskorú gyermekek gyorsabban nőnek a vakáció alatt, mivel ilyenkor kevesebb stressz éri őket.*

A vadonatúj Ford Focus minden eddiginél több teret kínál a növésben levő gyermekek számára, hiszen kategóriaelső hátsó lábtere 5 centiméterrel nagyobb, mint az előző modellé volt.

A hátul utazók emellett 6 centiméterrel nagyobb vállteret élvezhetnek, nem beszélve a középső ülés előtti, simább kialakítású padlóról, ami immár kényelmesebb a lábaknak; így végre kevesebb lesz a vita azon, hogy kinek kell középre ülnie.

“Nemcsak arra törekedtünk, hogy kényelmesebbé alakítsuk a vadonatúj Focus hátsó traktusát, hanem arra is, hogy az autó minden utasa, kicsik és nagyok számára egyaránt nyitottabb és tágasabb utasteret biztosítsunk” – mondta el Glen Goold, a Focus programvezető főmérnöke. “Az oldalsó ablakok hátrébb nyúlnak, így az utasok akadálytalanul kilátnak, a megrendelhető panorámatető pedig fénnyel és szabadságérzettel tölti meg a kabint.”

A vadonatúj Ford Focus új korszakot nyit a térkínálat, a stílus és a fejlett vezetősegítő technológiák terén a középméretű családi autók mezőnyében. A Focus megkönnyíti a vezető munkáját a feltorlódott, araszoló forgalomban; parkolás közben átláthatóbb képet ad a jármű környezetéről; a parkolás egyszerűen, egyetlen gombnyomással elvégezhető, és az autó segít elkerülni a baleseteket.

A Focus vásárlóinak immár az új FordPass Connect fedélzeti modem-technológia is rendelkezésére áll, ami akár 10 készülék csatlakoztatására is alkalmas mobil WiFi-hotspottá alakítja az autót.

A stílusos Focus Titanium, a sportos Focus ST-Line és az előkelő Focus Vignale felszereltség már most is egész Európában megrendelhető az ötajtós és kombi kivitelekhez, és még idén megjelenik a kínálatban az SUV-ihletésű, vadonatúj Focus Active crossover is.