AutóAddikt Magazin Minden új Nissan LEAF-hez e-Bike túra jár ajándékba

Minden új Nissan LEAF-hez e-Bike túra jár ajándékba

Egy év bezártság után végre szabadon! A Nissan minden új LEAF vásárlót megajándékoz egy e-bike túrával. 

A Nissanak számos olyan kezdeményezése van, mellyel népszerűsíti a zöld közlekedést. 2010-ben a világ első sorozatgyártású elektromosautó-gyártójaként egy új irányt mutatatott az iparágnak. Azóta a LEAF tulajdonosok világszerte több mint 2,4 milliárd kg lokális CO2 kibocsájtást takarítottak meg. Számos egyéb kezdeményezésben vett részt a cég annak érdekében, hogy népszerűsítse vagy elősegítse az elektromos autózást. Ilyen például a MOL-lal, az E-ON-nal és néhány más vállalattal közösen létrehozott NEXT-E töltőhálózat, amely a régió legnagyobb villámtöltő hálózata. Ezen kívül a múlt héten bejelentett egy olyan tervet, melynek köszönhetően partnereivel közösen CO2 mentesen tud legyártani évi 100.000 darab elektromosautó akkumulátort. Ami talán a legfontosabb, hogy 2023-ra minden európai személyautón kínál majd valamilyen elektromosított hajtásláncot. A vállalat szellemiségében tehát erőteljesen megjelenik a zöld közlekedés. Ezt hivatott erősíteni a mai bejelentés is, melyben egy emissziómentes kirándulásra invitálja az elektromosautó vásárlókat. Minden új LEAF vásárló jogosult egy egynapos, két főre szóló, félpanziós ellátással összekötött e-bike túrára. A túrát és a szállást az E-Tekergők Házabiztosítja a festői Bükkzsércen. A résztvevők érkezés után, Bükkzsércről indulva, erdei utakon keresztül egészen Egerig bringáznak. Ezzel jövet-menet kb. 50 km-t tesznek meg. Mivel a modern, kiváló minőségű kerékpárok elektromos meghajtással rendelkeznek, ezért nem kell gyakorlott kerékpározónak lenni ahhoz, hogy valaki teljesítse a távot. 

A szállás nemrégiben kívül-belül fel lett újítva. Hangulatosak a szobák, tágas az udvar, ahol hűsítő medence és grillvacsora várja a vendégeket a biciklizés után. A csomag része még, hogy minden szállóvendégnek feltöltik az elektromos LEAF-jét a túrázás alatt. 

A Nissannak ezzel a kezdeményezésével két célja volt. Egyrész fel akarta hívni a figyelmet arra, hogy az elektromos jövő nem lesz unalmas, sőt! Számos lehetőség rejlik az e-mobilitás különböző formáiban, melyek a környezet megkímélése mellett, izgalmas közlekedési élményt is nyújtanak. Másrészt, a több mint egy éves bezártság után, szabadabb lett a világ, és ezt szerették volna megünnepelni.

További információ a https://www.nissan.hu-n, illetve az https://tekergo.eu/ oldalakon. Ez utóbbin lehet lefoglalni a túra időpontját.