AutóAddikt Újdonságok Néhány szóban a vadonatúj luxusszínvonalú Ford Edge-ről

Néhány szóban a vadonatúj luxusszínvonalú Ford Edge-ről

A stílusos és kifinomult Ford Edge nagyméretű SUV kétféle motorral jelenik meg az európai márkakereskedésekben: az egyik a hatfokozatú manuális sebességváltóval párosított 180 lóerős, 2 literes TDCi blokk, a másik pedig a hatfokozatú PowerShift automata sebességváltóval összekapcsolt 210 lóerős, 2 literes TDCi biturbó dízel.

ford-edge-2015-autoaddikt

Az Auto-Start-Stop technológia alkalmazásának köszönhetően mindkét erőforrás üzemanyag-fogyasztása 5,8 l/100 km, CO₂-kibocsátásuk pedig 149 g/km.*

Az Edge alapfelszereltségének az Intelligens Összkerékhajtás is része lesz, ami észrevétlenül vált a két- és négykerékhajtás közt, biztonságosabb tapadást nyújtva, különösen a csúszós útfelületeken.

A vadonatúj Ford Edge számos új Ford-technológát kínál, többek közt az Adaptív Kormányzást, a Széles Látószögű Első Kamerát, és a szegmensben elsőként ebben az autóban jelenik meg a Gyalogosészlelővel kiegészített Ütközésre Figyelmeztető Rendszer.

Kiváló minőségű anyagaival, a műszerfal és a középkonzol lágy tapintású burkolatával, a kapcsolópanelek zongoralakk fényezésű kereteivel, valamint a belső kilincsek, a légbefúvó nyílások, a kesztyűtartó és a kormánykerék selyemfényű dekorációs betéteivel az Edge kabinja luxusszintű komfortot kínál. Az autó tágas belső terében fűthető/hűthető első ülések és fűthető hátsó ülések várják az utasokat.