AutóAddikt Magazin SEAT Ateca homokból – meggyőző installáció a barcelonai repülőtéren

SEAT Ateca homokból – meggyőző installáció a barcelonai repülőtéren

2016 nyarának egyik fénypontja kétségkívül a barcelonai El Prat repülőtéren elkészített SEAT Ateca installáció.

seat-ateca-homok-barcelona-2016-autoaddikt

Sergi Ramírez homokszobrász 26 tonna homokból készítette el az autó mását. A vásárlók között széles körben sikert aratott első SEAT SUV, a kategóriájában a leginnovatívabbnak tartott SEAT, most egészen október végéig megtekinthető az 1-es terminál csarnokban ahol naponta 100 ezer utas fordul meg.

A valódi és a homokból készült SEAT Ateca egymás mellett áll majd a „Created in Barcelona” dobogón, ahol az érdeklődők megtekinthetik az így készült videót és az audio-vizuális bemutatót is.

„Az installáció által szeretnénk megmutatni a barcelonai design és művészeti hagyományokat” – mondta a SEAT nemzetközi marketing kommuniciójáért felelős Susanne Franz, majd hozzátette: „A barcelonai repülőtér egyike Európa 10 legforgalmasabb légikikötőjének, így a hely ideális a SEAT Ateca bemutatására valamint a márka kapcsolatát és a város kapcsolatának bemutatására.”

Sergi Remírez közel 30 éve készít homokszobrokat. Több díjnyertes alkotással büszkélkedhet, első helyezett lett a Kanári-szigeteken megrendezett kiállítás sorozaton, Kínában 2. helyezést ért el a nemzetközi homokszobor fesztiválon illetve 3. helyezést szerzett egy dániai fesztiválon.

A SEAT az egyetlen vállalat Spanyolországban, amely teljes körűen képes gépkocsik tervezésére, fejlesztésére, gyártására és piaci értékesítésére. A Volkswagen Csoport tagjaként működő multinacionális vállalat központja Martorellben (Barcelona) található, járműveinek több mint 80 százalékát exportálja, és 75 országban van jelen. A SEAT árbevétele 2015-ben megközelítette a 8,3 milliárd eurót, amely eddigi történelmének legjobb eredménye, 2007 óta pedig először lépte át világszerte a 400 000 jármű értékesítését.

A SEAT Csoport több mint 14 000 szakembert alkalmaz három gyártóközpontjában – Barcelona, El Prat de Llobregat és Martorell, ahol a rendkívül sikeres Ibiza és Leon készül. Emellett a vállalat az Alhambra típust Portugáliában, a Mii típust Szlovákiában, míg a Toledo típust Csehországban gyártja.
A multinacionális vállalat műszaki központjában (Technical Centre) közel 1000 mérnök dolgozik azon, hogy a K+F területén Spanyolország első számú ipari beruházója, innovációs tevékenységének hajtómotorja legyen. A környezetvédelem iránti elkötelezettségével összhangban a SEAT a fenntarthatóságra alapozza tevékenységét, nevezetesen a CO2-kibocsátás csökkentésére és az energiahatékonyság javítására. A SEAT modellkínálatában már megtalálhatók a legújabb konnektivitási technológiák, és jelenleg részt vesz a vállalat globális digitalizálási folyamatában, hogy elősegítse a jövő mobilitását.