AutóAddikt Hírek Stellantis Elektrifikációs Napok Szentgotthárdon

Stellantis Elektrifikációs Napok Szentgotthárdon

A Stellantis csoporthoz tartozó szentgotthárdi motorgyár, jelenleg ugyan kizárólag belsőégésű benzinmotorokat gyárt, de nem zárkózik el a jövőbemutató elektromos meghajtással kapcsolatos ismeretek elsajátításától sem. A gyár csatlakozott a vállalatcsoport által meghirdetett Stellantis Elektrifikációs Napok 2023 elnevezésű rendezvénysorozathoz, amelynek célja az új technológiák népszerűsítése és megismertetése a munkavállalókkal, rajtuk keresztül pedig családtagjaikkal.

A június harmadik hetén szervezett Stellantis Elektrifikációs Napok 2023 jegyében és céljával összhangban a munkatársak a következő rendezvényeken és szakmai előadásokon vehettek részt.

A csoporthoz tartozó Opel és Peugeot márkák generálimportőrei segítségével tesztvezetés keretében lehetett kipróbálni az elektromos és a plug-in hibrid meghajtású modelleket. A Stellantis által felvásárolt hazai, mesterséges intelligencián alapuló, automatizált vezetési technológiát fejlesztő aiMotive-tól a vállalat fejlesztési vezetője, Pongrácz Gábor adott elő a technológiára vonatkozó fejlesztések kihívásairól. Dr. Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem docense, a Járműmérnöki Kar dékánja a fenntarthatóság, az elektromobilitás és a CO2 kibocsátás témáiba kalauzolta el a hallgatóságot, de volt olyan előadás is, amelyen a cég egyik munkatársa osztotta meg tapasztalatait az elektromos autó mindennapi használatával kapcsolatban.

A fajsúlyos szakmai témák mellett a szórakozás is teret kapott. A résztvevők kvízjáték keretében mérhették össze tudásukat a vállalatcsoport CO2 csökkentési stratégiájának ismeretéről; a családtagok gyárlátogatási lehetőséget kaptak, valamint a legkisebbek gyermekrajz pályázat keretén belül mutathatták be alkotásaikat „A jövő elektromos autója” témában.

Az eseménysorozaton több mint ötszáz dolgozó vett részt, sokan több programra is bejelentkeztek.

A tavaly működésének harmincadik évfordulóját ünneplő szentgotthárdi motorgyár hamarosan elkezdi a háromhengeres turbó benzinmotorok harmadik generációjának gyártását, amely újabb mérföldövet jelent a károsanyag-kibocsátás csökkentés irányába. Úgyszintén zajlanak az előkészületei egy teljesen új, négyhengeres turbómotor gyártásának, amellyel a szentgotthárdi üzem a cégcsoport egyik legfontosabb európai motorgyárává fog fejlődni.

# # #

A Stellantisról

A Stellantis N.V. (NYSE / MTA / Euronext Paris: STLA) a világ egyik vezető autógyártója és mobilitási szolgáltatója. Legendás és ikonikus márkái megtestesítik a látnoki alapítók és a mai vásárlók szenvedélyét az innovatív termékekben és szolgáltatásokban. Ezek a többi között az Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroën, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram, Vauxhall, Free2move és Leasys. „Sokszínűségünkkel irányítsuk a jövő mobilitását!” – jelmondata szerint a társaság arra törekszik, hogy a legnagyszerűbb, és nem a legnagyobb technológiai mobilitási vállalattá váljon, miközben hozzáadott értéket teremt az összes érdekelt fél, valamint azon közösségek számára, amelyekben működik. 

@StellantisStellaStellantis