AutóAddikt Hírek Több elismerést is begyűjtött az Audi januárban és februárban

Több elismerést is begyűjtött az Audi januárban és februárban

Hat első helyezést gyűjtött be az Audi a „2016 Legjobb Autói” („Best Cars 2016”) választáson Kínában.

audi-elismeresek-2016-januar-februar-autoaddikt

A választás az auto, motor und sport kínai olvasóinak voksait vette alapul. A helyben készült modellek közül az Audi A6 L, az Audi Q5* és az Audi A3* is győzedelmeskedett saját szegmensén belül a „Legjobb Hazai Modell” („Best Domestic Model”) kategóriában. Az Audi A3 ezen felül a „Legjobb Kompakt Autó” („Best Compact Car”) összesített kategóriájában is diadalmaskodott. A márkák értékelésénél a „Magas Újraértékesítési Érték” („High Resale Value”) és a „Jó ár/érték arány” („Good Value for Money”) elismerések szintén az Audi díjait gyarapították. Az auto, motor und sport kínai leányvállalata, a Sportauto China elismeréssel díjazta a márka ázsiai ügyfélsport-programját is. (2016. február 2.)

Az Audi A6 „2016 Értékgyőztese”

Az Audi A6 Avant 3.0 TDI comptetion quattro kategóriájának leginkább értéktartó modellje. Az Auto Bild magazin és a független piackutató Eurotax Schwacke az „Értékgyőztes” („Wertmeister”) címmel jutalmazta az Audi A6 modellt a luxus kategóriában. Az „Értékgyőztes” kitüntetést minden évben 13 kategóriában ítélik oda a legjobbaknak. A zsűri azokat a modelleket emeli ki, amelyek szerintük kategóriájukon belül a következő négy évben leginkább tartják euróban megállapított értéküket. (2016. január 28.)

„Év Autója” („Car of the Year”) díj Portugáliában: Hármas Audi győzelem

Az Audi három első helyezéssel gazdagodott az „Év Autója” („Car of the Year”) szavazáson Portugáliában. Az Audi A4* a „Vezetői autók” kategóriájában győzedelmeskedett, az Audi Q7* pedig a „Városi terepjárók” között végzett az élen. Az araszoló funkcióval (Stop & Go) kiegészített adaptív sebességszabályozó („adaptive cruise control” – ACC) rendszerét pedig az alkalmazott műszaki innováció kapcsán emelték ki. (2016. február 18.)

DEKRA Használtautó jelentés: az Audi A6 a „Legmegbízhatóbb Autó”

Audi győzelem a DEKRA Használtautó jelentésében: az Audi A6 a „Legmegbízhatóbb Autó” („Best of All Classes”) és egyben a „Luxus felsőközép kategória” győztese is. A DEKRA Használtautó jelentése közel 15 millió átvizsgálás eredményén alapszik.

 

A töréstesztek bajnoka az Egyesült Államokban: az Audi Q7 a legbiztonságosabb választás

Az amerikai IIHS (Insurance Institute for Highway Safety) az Audi Q7 modellt biztonság szempontjából a piacon elérhető egyik legjobb választásnak ítélte meg. Az Audi Q7* az IIHS által végzett minden törésteszten elérte a lehetséges legmagasabb, „Jó” értékelést. Ezzel bebizonyosodott, hogy az Audi prémium kategóriás SUV modellje az egyik legbiztonságosabb autó az Egyesült Államok útjain. A Q7 modellt az alapáron kínált Audi pre sense city ütközés előtti balesetvédelmi rendszer kapcsán „Kiemelkedő” minősítéssel jutalmazták. Városi közlekedés során az Audi pre sense city vezetői segédrendszer kritikus menethelyzet észlelésekor figyelmezteti a vezetőt és adott esetben önműködően fokozza a fékrendszer nyomását. (2016. február 25.)

Arany fokozatú díj az „iF Design Award” díjátadón

Az Audi A4 és az Audi e-tron quattro tanulmány arany fokozatú díjat nyert az „iF Design Award” versenyén. Az Audi A4 kapcsán a zsűri kiemelte az A4 külső megjelenésében tetten érhető „határozott vonalvezetést”, továbbá „a letisztult vonalak és a funkcionális környezet tökéletes elegyét”. Az e-tron quattro tanulmány letisztult formai nyelvével, a belső térben is visszaköszönő lebegő vonalvezetésével hódította meg az ítészeket. Ezen kívül az „iF Design Award” elismerésében részesült az Audi R8* és az Audi Q7* is. (2016. február 26.)

2016 legjobb munkaadója az Audi

Az Audi a legvonzóbb munkáltató az autóiparban. A FOCUS magazin és a Xing közösségi hálózat legjobb hazai munkáltatót vizsgáló felmérése szerint az Audi végzett az első helyen az „Autóipari nagyvállalatok” kategóriában, míg az összes szektort mérő összetett versenyben a második helyen zárt. A szavazáson 22 szektor 2000 vállalatának dolgozói vettek részt, akik összesen 70 000 szavazatot adtak le. (2016. január 28.)

Díjat kapott az Audi A4 Limousine az Egyesült Királyságban

A brit Contract Hire and Leasing vállalat az Audi A4 Limousine modellt választotta „2015 Év Autója” díjazottnak. A zsűrire a modell formaterve mellett leginkább az általa kínált dinamikus vezetési élmény és a hatékonyság tett mély benyomást. (2016. január 28.)

Az Audi Németország legtöbb szabadalmat bejelentő vállalatai között 2015-ben

Az Audi harmadik helyen végzett Németország 50 legnagyobb szabadalom bejelentője között 2015-ben. Az eredmény az IFI Claims Patent Services, egy globális szabadalmi adatbázisokat szolgáltató vállalat sorrendjét tükrözi. (2016. január 13.)

Audi Q7: „Az Év Luxus SUV modellje” („Luxury SUV of the Year”) Belgiumban

A 4×4 Plus belga magazin az Audi Q7 modellt választotta „Az Év SUV modellje” cím nyertesének. 26 szakújságíró tesztelte a magazin számára a Q7-et, amely végül a „Luxus SUV modellek” versenyében végzett a legelőkelőbb helyen. A 4×4 Plus magazin összesen hét különböző kategóriában hirdetett győztest. (2015. december 22.)