AutóAddikt Hírek Volvo XC90: a 2015-ös Év Autója az Auto Express szerint

Volvo XC90: a 2015-ös Év Autója az Auto Express szerint

A Volvo XC90 nyerte el a 2015. Év Autója, valamint a 2015. Év Legjobb Nagyméretű Szabadidőjárműve díjakat az Auto Express idei szavazásán.

volvo_xc90_menetproba_2015_autoaddikt_019

A Volvo Cars díjnyertes XC90 modelljéből máris csaknem teljesen elfogyott a gyártás első évére tervezett 50 000 darab, hisz a mai napig több mint 44 000 darab autóra érkezett megrendelés.

„Ez a díj jól tükrözi azt a határtalan szenvedélyt, amellyel a Volvo Cars új autóit tervezi és építi. Pontosan megértjük ügyfeleik azon igényét, hogy gyönyörű autót vásároljanak, olyan autót, amely a legmodernebb technológiai tartalomnak köszönhetően könnyebbé, egyszerűbbé teszi az életüket, mégpedig felhasználóbarát módon. Szintén tudjuk, hogy olyan hajtásláncokra vágynak, amelyek takarékosak és nagy teljesítményűek; és olyan futóműre, amely kiegyensúlyozott, magával ragadó vezetési élményt biztosít” – mondta Dr. Peter Mertens, a Volvo Car Group kutatásért és fejlesztésért felelős alelnöke a díj átvételekor.

„Sokáig vártunk az XC90 érkezésére, ám az autó megérte a várakozást: szenzációs szabadidőjármű!” – mondta Steve Fowler, az Auto Express főszerkesztője. „A modell nem csupán a Volvo berkein belül állít új mércét, de az autóipar egészét tekintve is vezető pozíciót foglal el a technológia, a takarékosság, a dizájn és a biztonság terén. És ez még nem minden: az autó kívül és belül határozottan stílusosabb, mint amire egy autó esetében számítanánk. Ha az XC90 jelöli ki a Volvo jövőjét, az a jövő igazán ígéretes!”

A vadonatúj XC90 az első olyan modell, amely a Volvo Cars méretezhető termék architektúra (Scalable Product Architecture, SPA) padlólemezére épül, és az elismerten kiváló Drive-E hajtáslánc-technológiát hasznosítja.

A skandináv formai elemekben kívül és belül bővelkedő dizájn kiemeli a tömegből az XC90-et. Az XC90 határozott és meggyőző külső megjelenése a jellegzetes „Thor kalapácsa” LED fényszóró és a megnövelt méretű hűtőmaszk révén erőteljes, mégis kifinomult.

A beltér fénypontja a Sensus fedélzeti vezérlő rendszer. Ezzel az ösztönösen kezelhető rendszerrel vezérelhető a jármű minden fő funkciója, az infotainment és telefon funkcióktól a navigációs és kapcsolódási rendszerekig. A beltér a skandináv formatervezés mintapéldánya: olyan meghitt, pihentető környezetet kínál, amely a létező legfinomabb természetes anyagokat, a fát vagy a bőrt a hétszemélyes szabadidőjárművek maximális praktikumával elegyíti.