AutóAddikt Autó-motorsport A FIA European Truck Racing Championship hivatalos partnere a Goodyear

A FIA European Truck Racing Championship hivatalos partnere a Goodyear

A Nemzetközi Automobil Szövetség (Federation Internationale de l’Automobile, FIA) választása alapján a Goodyear lesz a következő három év FIA European Truck Racing Championship kamionversenyeinek kizárólagos abroncsszállítója. A megállapodás bővíti és kiterjeszti a Goodyear korábbi, nagy múltra visszatekintő közreműködését a versenyeken – a vállalat 2004 óta gyárt külön erre a célra speciális versenyabroncsokat.

goodyear-kamion-europa-bajnoksag-autoaddikt

A Goodyear versenyabroncsai már sokszor bizonyították kiválóságukat, ezért senkit nem ért meglepetésként, hogy a vállalat megnyerte a European Truck Racing Championship kizárólagos abroncsszállítója címre kiírt FIA tendert. A három évre meghosszabbított szerződés értelmében a Goodyear az újonnan alakult ETRA Promotion GmbH (ETRA), vagyis a versenyek új támogatójának partnere lesz. Az ETRA a bajnokság imázsának fokozását és öregbítését tervezi, illetve növelni kívánja a résztvevők számát, és minél jelentősebb média-megjelenést szeretne biztosítani az egyes eseményeknek. A FIA European Truck Racing Championship új marketingháttere kiváló lehetőséget biztosít a Goodyear számára, hogy bizonyítsa vezető szerepét az innovatív tehergépkocsi-abroncsok piacán, illetve valódi kihívást jelentő versenykörülmények közt kipróbálja legújabb megoldásait, így biztosítva az újabb és újabb abroncsmodellek folyamatos fejlesztését.

Nagy örömünkre szolgál, hogy a FIA kizárólagos tehergépkocsi-versenyabroncs szállítóként minket választott az ETRA partneréül az elkövetkező három évre. 2016-ban lesz tizenkét éve annak, hogy először szállítottunk speciális versenyabroncsokat a European Truck Racing Championship versenyekre. Az új megállapodás lehetőséget nyújt termékeink kiváló minőségének bemutatására, és olyan forradalmi technológiák tesztelésére, melyek előnyeit a hagyományos tehergépkocsi-abroncsok használói is kiélvezhetik a későbbiekben. Külön öröm a számunkra, hogy a megállapodás révén még szorosabbá vált a kapcsolatunk a European Truck Racing Championship versenyekkel, így maga a márka, illetve konkrét termékeink és szolgáltatásaink még ismertebbé válnak majd” – nyilatkozta Benjamin Willot, a Goodyear EMEA haszongépjármű-abroncsok ágazatának marketingigazgatója.

Az elkövetkező három évben a Goodyear külön erre a célra fejlesztett, 315/70R22.5 méretű tehergépkocsi-versenyabroncsokat szállít a versenyeken résztvevő összes csapat számára. Ezek az abroncsok nagyjából hasonló karkaszkialakításra épülnek, mint a hagyományos abroncsok. A karkasz módosításai a teljesítmény fokozását, és legfőképp a túlhevülés kockázatának csökkentését, illetve az oldalfalak szilárdságának növelését szolgálják, de a legfontosabb szerep a futófelületnek jut, melynek nagyon magas hőmérsékleteket kell elviselnie, miközben a versenyjármű számára optimális tapadást ad. A Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncsai speciálisan kialakított futófelülettel rendelkeznek, mely mind száraz, mind nedves úton maximális tapadást biztosít. A jellegzetes aszimmetrikus vállkialakítás és a körbe futó mintaárkok a Goodyear versenyabroncsokhoz kifejlesztett futókeverékével kombinálva minden körülmények között, minden járművezető számára, bármilyen úton egyenletes teljesítményt nyújtanak.

Minden Goodyear tehergépkocsi-versenyabroncs rádiófrekvenciás azonosítóval (RFID) van felszerelve. Az egyedi azonosítást és az abroncs adatainak lehívását lehetővé tevő, a gyártás során az abroncsba épített chip segíti a FIA versenyekért felelős munkatársainak munkáját, akik így az egyes abroncsok szintjén ellenőrizhetik, hogy a csapatok betartják-e a versenyabroncsok számára és használatára vonatkozó előírásokat.

A 2016-os FIA European Truck Racing Championship tervezett programja:

  • Április 30. – május 1. Red Bull Ring/Spielberg – Ausztria
  • Május 28-29. Misano – Olaszország
  • Június 11-12. Nogaro – Franciaország
  • Július 2-3. Nürburgring – Németország
  • Augusztus 27-28. Hungaroring – Magyarország
  • Szeptember 3-4. Most – Csehország
  • Szeptember 17-18. Zolder – Belgium
  • Október 1-2. Jarama – Spanyolország
  • Október 8-9. Le Mans – Franciaország