AutóAddikt Bemutatók Opel Hazai bemutatón az Opel Crossland X

Hazai bemutatón az Opel Crossland X

Genfben alig néhány nappal ezelőtt mutatkozott be az Opel Crossland X, Magyarországon is megtekinthettük – igaz, statikus formában, egy hangulatos, esti összejövetel keretein belül.

Nem titkolt cél, hogy az Opel Crossland X alapvetően a hölgyeket célozza majd, minden esélye meg is van rá, ugyanis a Meriva-t váltó kompakt városi crossover, vagy inkább mini SUV minden tekintetben megfelel a kínálatnak.

Az arculatnak megfelelően az Opel Crossland X esetében két márkanagykövet is részt vállalt a promócióban, Kovács Ágnes világbajnok úszónőnk, valamint Mautner Zsófia gasztroblogger személyében. Ők egy-egy kisfilm keretein belül alkottak véleményt az autóról, s szemmel láthatóan elégedettek voltak a végeredménnyel.

Egyértelmű: az Opel Crossland X kisebbnek hat a Mokka modellnél, és belesűrítettek szinte minden olyan részletet, amely a mai aktuális Opel modellpalettát jellemzi – ha alaposabban szemléljük, találunk Adam-ra, Insignia-ra, illetve nem meglepő módon Astra-ra utaló stílusjegyeket is. A leginkább szembetűnő részletelem maga a C oszlop és a tetőív lezárása, ez teljesen Adam-ra hajaz, és ezáltal érkezik az Opel Crossland X teljes női autó-definíciója; ráadásként a tetőt mai trendeknek megfelelően lehet a kasznitól eltérő színben is választani.

Ez kimondottan divatossá teszi a kisautót, ami egyébként nem is olyan kicsi: bár nem próbálhattuk menet közben, azért belehuppantunk az első, illetve hátsó ülésekbe is. Meglepően tágasnak hatott az Opel Crossland X, annak ellenére, hogy nyilván nem várható gigantikus térkínálat – arra viszont pontosan elegendő lesz minden rendelkezésre álló paraméter, hogy városban, vagy rövidebb-közepesen hosszabb útvonalakon furikázzunk.

Egyébként konkrétan az Astra-hoz hasonlítva az Opel Crossland X nem kevesebb, mint 16 centiméterrel rövidebb, valamint 10 centiméterrel magasabb, mint a tavalyi év autója. Furcsa, hogy nem a Mokka volt a kiindulópont a Crossland X méretezésénél, hiszen inkább azzal áll testvéri kapcsolatban – mindegy, a végeredmény igencsak meggyőzőnek tűnik.

Rengeteg extrát kínál az Opel Crossland X, mint például a kulcs nélküli ajtónyitás-indítás, 180 fokos tolatókamerarendszer, headup display, LED alapú fényszórók, s még sorolhatnánk.

Motorizáltság tekintetében jelenleg a PSA erőforrásairól kell beszélnünk, hiszen eleve közös a platform: a benzinesek közül a legkisebb variáció az 1.2 literes háromhengeres, 81 lovas választható, ez nem turbós, és átlagosan 5.1 litert fogyaszt 100 kilométeren a gyári adatok szerint.

Alapvetően a benzines háromhengeresek uralják a mezőnyt, lehet majd rendelni 110 és 130 lóerős változatokban is, természetesen társítható automataváltóval (110 lóerős). A dízelpalettát egyelőre kettő darab 1.6 HDi jelenti, ezek 100, illetve 120 lóerősek, 3.8, illetve kerek 4 literes átlagokkal fogyasztás tekintetében.

Az Opel Crossland X árazása egyelőre nem ismert, amint megtudjuk a részleteket e téren is, közzétesszük.

Még több fotó: Autóaddikt.hu Facebook oldal

A cikkhez tartozó fényképeket Canon technikával készítettük.
Együttműködő partnereink: ASUS, Acer Hungary, Sony, KonzolvilágEPSON, QNAP, AOC, PhilipsMyActionCam, Canon, Camera Kft.
Utómunka hardver: ASUS, Acer, Gigabyte
Előző cikkKémfotókon az új BMW X3, északon tesztelnek
Következő cikk[TESZT] Toyota C-HR 1.8 Hybrid Dynamic – kedvesen és divatosan formabontó